HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladé mamince se začalo v kabině vozu dýmit

(18.7. 2018) Dramatické chvilky si dnes krátce po desáté hodině dopolední zažila mladá maminka, jedoucí v autě se svými malými dětmi. Při jízdě na benzínovou čerpací stanici ve Zlíně na ulici Gahurova se jí z ničeho nic začalo silně dýmit v kabině auta. Řidička pohotově zareagovala. Ihned zastavila auto a vypnula motor, vytáhla děti z vozidla a volala na tísňovou linku hasičů. 

Operační důstojník na místo vyslal dvě jednotky, a to profesionální hasiče ze stanice Zlín a dobrovolné hasiče statutárního města Zlína.

Po příjezdu hasičů k vystrašené ženě, se již z vozidla nekouřilo. Hasiči ihned provedli u auta protipožární opatření a ochladili místo požáru pomocí vysokotlakého proudu vody. Dále průzkumem zjistili, že uvnitř vozu došlo k zahoření ventilátoru, který měla řidička v době jízdy zapnutý. Při tom došlo i k zahoření batohu, který byl umístěn na zemi na místě spolujezdce.

Mladá maminka ve vozidla vezla i své dvě malé děti. Díky rychlému jednání maminky se nikomu nic nestalo. Děti dostaly od hasičů dráčky Záchranáčky. Díky nim přestaly plakat a vše nakonec skončilo s úsměvem.

Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů. Ten jako příčinu požáru stanovil technickou závadu na ventilačním systému vozidla. Vzniklá škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun a uchráněné hodnoty dosáhly částky třiceti tisíc korun.

Nakonec hasiči odtlačili vozidlo mimo komunikaci, aby nebránilo ve vjezdu na čerpací stanici a vrátili se zpět na svou základnu.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem