HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR v TFA

V sobotu 8. října 2011 v Praze se uskuteční V. Mistrovství České republiky Hasičského záchranného sboru ČR v disciplínách TFA (TFA - Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije). Velmi divácky atraktivní soutěž je situovaná do prostorů před obchodním domem Arkády Pankrác Na Pankráci 86, Praha 4 a v bezprostředně sousedící budově CITY EMPIRIA, Na Strži 1702/65, Praha 4, od 11. 00 hodin do cca 17.30 hodin. Soutěž v TFA se skládá ze čtyř disciplín. Běh s požárními hadicemi a proudnicí na určenou vzdálenost. Překážkový běh zahrnuje splnění tří a více dílčích úkolů, které se plní ve stanoveném pořadí například - údery kladivem v hammer boxu, překonání dvoumetrové bariéry, přenos raněného, přenášení barelů. V další disciplíně hasič vyleze po lešení a vytáhne břemeno nahoru pomocí lana a potom sestoupí dolů. Soutěž je zakončena výstupem po schodech ve výškové budově. 

V sobotu 8. října 2011 v Praze se uskuteční V. Mistrovství České republiky Hasičského záchranného sboru ČR v disciplínách TFA (TFA - Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije). Velmi divácky atraktivní soutěž je situovaná do prostorů před obchodním domem Arkády Pankrác Na Pankráci 86, Praha 4 a v bezprostředně sousedící budově CITY EMPIRIA, Na Strži 1702/65, Praha 4, od 11. 00 hodin do cca 17.30 hodin.

Soutěž je pojata jako simulace zásahové činnosti a hasiči při ní soupeří v zásahovém kabátu, přílbě a s dýchacím přístrojem. Tento extrémní závod klade značné nároky na fyzickou kondici účastníků.

Soutěž v TFA se skládá ze čtyř disciplín. Běh s požárními hadicemi a proudnicí na určenou vzdálenost. Překážkový běh zahrnuje splnění tří a více dílčích úkolů, které se plní ve stanoveném pořadí například - údery kladivem v hammer boxu, překonání dvoumetrové bariéry, přenos raněného, přenášení barelů. V další disciplíně hasič vyleze po lešení a vytáhne břemeno nahoru pomocí lana a potom sestoupí dolů. Soutěž je zakončena výstupem po schodech ve výškové budově.

Soutěže se zúčastní téměř sto závodníků, šestičlenná družstva hasičů z HZS krajů a podnikoví hasiči.

Do Prahy přijedou obhajovat prvenství v kategorii družstev hasiči z Olomouckého kraje, v kategorii do 40 let Michal Přecechtěl (HZS Olomouckého kraje) a v kategorii nad 40 let Josef Vlk (HZS Zlínského kraje).

Mezi soutěžícími se také můžeme těšit na několikanásobného mistra Evropy Lukáše Nováka z HZS Pardubického kraje. Důkazem, že čeští hasiči patří k evropské špičce, svědčí i medailová umístění na evropských šampionátech dalších našich reprezentantů jak v jednotlivcích, tak týmech.

Pořadatelem soutěže je MV – generální ředitelství HZS ČR a HZS hlavního města Prahy.

TFA.JPG


-ph-

vytisknout  e-mailem