Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství České republiky záchranných psů

Ve dnech 13. – 15. 9. 2013 se bude v Plumlově a v Prostějově konat 9. Mistrovství České republiky záchranných psů a psovodů složek integrovaného záchranného systému.  

Záchranářský pesZáchranářský pes
Letošní ročník pořádá z pověření MV – generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje.
 
Během mistrovství si mezi sebou změří síly a um celkem 12 družstev z České republiky, včetně soutěžního týmu ze Spolkové republiky Německo.
 
Mistrovství bude slavnostně zahájeno v pátek 13. 9. 2013 v 18:00 hod v areálu autocampingu Žralok u Plumlovské přehrady, kde také v sobotu 14. 9.  2013 v 18:00 hodin proběhne slavnostní vyhlášení výsledků a ukončení mistrovství.
 
Praktické nasazení záchranných týmů bude probíhat nepřetržitě, od pátku 21:00 hod do soboty 16:00 hod. Každý tým bude provádět jedno denní a jedno noční nasazení. Prostory pro sutinové a plošné vyhledávání budou vždy vedle sebe tak, aby  soutěžící mohli provádět činnost současně na obou stanovištích (první kynolog na sutině, druhý kynolog na ploše), a bude pro ně stanoven stejný časový limit.
 
Hlavní činností vedoucího kynologického týmu je koordinace a spolupráce celého týmu při plnění zadaných úkolů. Základna a týlové zázemí pro všechny zúčastněné týmy bude v autocampingu Žralok, odkud budou jednotlivé soutěžní týmy přepravovány na místa nasazení.
 
Soutěžní kynologické týmy složek IZS:
  1. Hasičský záchranný sbor ČR
  2. Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje ČR (2 týmy)
  3. Policie ČR
  4. Městská policie hl. m. Prahy
  5. Městská policie Ostrava
  6. Svaz záchranných brigád kynologů ČR
  7. Kynologická záchranná jednotka ČR
  8. Sírius
  9. Horská služba ČR, o.p.s.
  10. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (SDH Hejnice)
  11. THW (Spolková republika Německo)

 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142

e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem