HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek a generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba navštívili HZS Jihočeského kraje

Krajské ředitelství HZS Jihočeského kraje navštívili dnes v dopoledních hodinách místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Jan Bartošek a generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing Drahoslav Ryba.  

Vzácné hosty před 9. hodinou přivítal krajský ředitel HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomír Bureš. Hosté se nejprve sešli v zasedací místnosti u krátké debaty s náměstky krajského ředitele. Hlavním tématem rozhovoru bylo financování požární ochrany v následujících letech. Generál Ryba představil dotační programy MV-GŘ HZS ČR, Integrovaný regionální operační program a fond zábrany škod.
Poté se všichni přesunuli na Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje, kde se pan místopředseda velmi aktivně zajímal o veškeré činnosti, které operační středisko v rámci Jihočeského kraje provádí.
Byl mu představen celý proces řešení mimořádné události, a to od jejího přijetí na tísňovou linku 112, odbavení operátorem, odeslání datové věty na příslušná operační střediska HZS, Policie ČR a ZZS a následné vyslání sil a prostředků. Místopředseda Bartošek měl možnost vidět práci operačních důstojníků a techniků při řízení zásahu z operačního střediska včetně všech souvisejících činností, jako je například spolupráce s jednotkami SDH obcí, s orgány státní správy a samosprávy, s odbornými institucemi. Vedoucí operačního střediska představil informační technologie, které operační středisko využívá v rámci operačního řízení, dále pak ke komunikaci mezi zasahujícími jednotkami, ke komunikaci v rámci celého integrovaného systému a s příslušnými orgány a organizacemi, či technologie využívané jako informační podporu, kdy hasiči mají podpůrné databáze kontaktů, databáze nebezpečných látek, programy s dokumentacemi pro zdolávání požárů ve složitějších objektech apod.
Jak na práci operačního střediska navazují „mokří“ hasiči, pak informační technici HZS Jihočeského kraje panu místopředsedovi Bartoškovi představili přímo ve výjezdových garážích. Zde viděl, jak jsou veškeré informace o mimořádné události přeneseny z operačního střediska do tabletů a navigací, které jsou instalovány do zásahových vozidel pro informační podporu výjezdové jednotky a především velitele zásahu.
Velkou pozornost pana místopředsedy pak vzbudila multimediální učebna určená pro vzdělávání dětí, dospělých i seniorů v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Ukázka učebny, výukových materiálů a předmětů využívaných Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje k preventivně výchovné činnosti ho velmi zaujala.

Vyjádření plk. Ing. Lubomíra Bureše k dnešní návštěvě: „Těší mne, že si pan místopředseda Bartošek udělal čas a navštívil nás spolu s naším generálním ředitelem brig. gen. Drahoslavem Rybou. Máme se čím chlubit a rádi prezentujeme dokončený projekt modernizace našeho operačního střediska. Jsme přesvědčeni, že nové technologie zkvalitňují a zrychlují činnosti, které jsou potřebné pro úspěšné odbavení tísňového volání a řízení zásahu.“

Odkazy do noveho okna

9 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (9)

9 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

8 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (8)

8 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

7 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (7)

7 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

6 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (6)

6 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

5 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (5)

5 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

4 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (4)

4 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

3 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (3)

3 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

2 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (2)

2 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

1 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ryby, České Budějovice - 1. 2. 2016 (1)

1 Návštěva Ing. Bartoška a brig. gen. Ry... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem