HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra ČR navštívil HZS Olomouckého kraje

Ve středu 20. června 2018 navštívil Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje ministr vnitra ČR Lubomír Metnar. Společně s tajemnicí bezpečnostní rady Olomouckého kraje Mgr. Alenou Hložkovou a vedením HZS Olomouckého kraje v čele s plk. Ing. Karlem Koláříkem, ředitelem, navštívili stanici profesionálních hasičů v Prostějově a v Olomouci. 

V Prostějově se k delegaci připojil 1. náměstek primátorky statutárního města Prostějova Ing. Zdeněk Fišer. Společně si prohlédli prostory stanice, ve které jako v jediné v Olomouckém kraji sídlí hasiči společně se zdravotnickou záchrannou službou. Prostějovská hasičská stanice pomalu přestává vyhovovat současným trendům na moderní požární techniku, prostory jsou stísněné, garáže pro výjezdová vozidla malé a vzhledem k tomu, že není možnost dalšího rozšíření stanice, byli ministrovi vnitra prezentovány další možnosti rozvoje profesionálních hasičů v této lokalitě Olomouckého kraje. Návštěva na stanici v Prostějově trvala asi hodinu.

Poté se ministr vnitra přesunul s vedením HZS Olomouckého kraje do Olomouce, kde navštívil profesionální hasiče na stanici a krajské ředitelství. Společně s hasiči diskutovali aktuální problémy. Náměstek ředitele HZS Olomouckého kraje prezentoval ministrovi projekt Interaktivního vzdělávacího centra bezpečí v Olomouci, které by mělo zajistit komplexní informovanost, vzdělání, prevenci a přípravu obyvatel a jeho specifických cílových skupin, zejména dětí, mládeže, jejich pedagogů a rodičů, seniorů, zdravotně postižených v oblasti běžných rizik a mimořádných událostí. V Interaktivním vzdělávacím centru bezpečí by se měly prezentovat všechny složky integrovaného záchranného systému (hasiči, policie a zdravotnická záchranná služba), počítá se i s možností dalšího rozvoje interaktivního vzdělávání např. v oblasti ekologie, hospodárného využívání energie, veřejné dopravy apod.

Návštěvu HZS Olomouckého kraje ministr vnitra ukončil v 16:30 hodin, poté se přesunul na tiskovou konferenci do Clarion Congress Hotelu v Olomouci.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: vladimira.hacsikova(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

ministr vnitra v OL

ministr vnitra v OL 

Detailní náhled

ministr vnitra v OL

ministr vnitra v OL 

Detailní náhled

ministr vnitra v OL

ministr vnitra v OL 

Detailní náhled

ministr vnitra v OL

ministr vnitra v OL 

Detailní náhled

ministr vnitra v OL

ministr vnitra v OL 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem