HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR předali ke státnímu svátku medaile

U příležitosti nadcházejícího státního státku Dne vzniku samostatného československého státu předali ve čtvrtek 23. října 2014 ministr vnitra Milan Chovanec a generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba medaile a plakety Hasičského záchranného sboru České republiky. 

Tradičně se místem slavnosti stal velký sál barokního zámku Troja v Praze. Pro ocenění si přijelo na sedmdesát profesionálních i dobrovolných hasičů, občanských zaměstnanců a osobností z řad civilistů. Mezi vyznamenanými nechyběli ani příslušníci HZS Středočeského kraje.

Jednu z medailí „Za statečnost", jimiž se oceňují příkladné životní postoje lidí, kteří prokázali výjimečnou odvahu a obětavost a svým zákrokem při mimořádné události se zasloužili o záchranu lidského života, převzal od ministra Chovance a generálního ředitele Drahoslava Ryby také nstržm. Jakub Štyller ze stanice HZS Mělník. Jakub Štyller projevil letošního 29. června mimořádnou odvahu při vážné dopravní nehodě hasičského vozu na cestě k zásahu. Přestože byl sám poraněn, neváhal nasadit vlastní život pro záchranu ostatních tří členů posádky, kteří utrpěli těžká zranění. Poté byl i on odvezen do nemocnice.

Ocenění medailí „Za zásluhy o bezpečnost“ za dlouhodobé příkladné aktivity vyvíjené v oblasti požární bezpečnosti a zásluhy o rozvoj HZS ČR obdržel z rukou generála Ryby Rudolf Přibyl, bývalý příslušník úseku prevence a civilní nouzové připravenosti Územního odboru Kolín.

Medaili „Za věrnost I. stupně“ jako výraz poděkování za příkladné plnění služebních povinností za více jak třicet let práce u sboru si z Trojského zámku odvezli i pprap. Josef Červinka ze stanice HZS Nymburk, pprap. Karel Hošek ze stanice HZS Rakovník a nstržm. Miloslav Ježek ze stanice HZS Benešov.

Všem vyznamenaným blahopřejeme!

FOTO: MV ČR

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem