HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní cvičení tří zemí Forest Fire Drill 2017

Tři země, tři různé systémy záchranných a bezpečnostních složek, tři různé struktury orgánů a úřadů řešících mimořádné události…dva různé jazyky…a jeden rozsáhlý lesní požár…Cvičení Forest Fire Drill 2017 je už teď výjimečné. 

Likvidace rozsáhlých lesních požárů vyžaduje intenzivní nasazení jednotek mnohdy ve velmi obtížných podmínkách. Bez příhraniční pomoci jsou místní hasiči často bezmocní. 
Proto se již na jaře roku 2016 zrodila myšlenka uspořádat na toto téma mezinárodní cvičení tří zemí. K tomuto účelu se výborně nabízí území u Třístoličníku. Tato lokalita umožňuje prověřit si vyžádání vzájemné pomoci. 
Cvičení Forest Fire Drill 2017 je historicky prvním cvičením v Jihočeském kraji, které proběhne za účasti tří států. Jeho ojedinělost je v třídenní koordinaci přibližně šesti stovek zasahujících, velkého množství zásahové techniky, k hašení požáru bude nasazeno několik vrtulníků. Do cvičení se zapojí nejen hasičské jednotky všech tří zemí, ale také policie či rakouská armáda. Zasahovat budou jak profesionální, tak dobrovolní hasiči. Cvičení podporuje i Správa Národního parku Šumava a bude uskutečněno s maximální ohleduplností k ochraně přírody.

Více informací o cvičení naleznete na webových stránkách: www.abcffd17.eu.

vytisknout  e-mailem