HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 3. 4. do neděle 5. 4. 2020 celkem 49 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 3. 4. 15:15
V ulici Velká odstranili profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jednotka zajistila místo události, jeden člověk byl předán do péče ZZS.

Osice – dopravní nehoda – 5. 4. 17:58
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská odstranila na komunikaci u Osic následky dopravní nehody, likvidovala uniklé provozní kapaliny.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Podhradí – dopravní nehoda – 4. 4. 07:56
V katastru části Čejkovice zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jičín na silnici č. 32 u dopravní nehody osobního automobilu. Ten se dostal mimo komunikaci a měl se převrátit přes střechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka zabezpečila místo události a zajistila havarovaný vůz proti vzniku požáru. Únik provozních kapalin jednotka nezjistila, místo zásahu si převzali policisté.

Podhradí – únik nebezpečných látek – 5. 4. 12:03
Na silnici č. 32 zajistila profesionální jednotka z Jičína v části Čejkovice odstranění olejové skvrny na komunikaci.

Stará Paka – záchrana osob – 5. 4. 15:18
Novopacká profesionální jednotka pomohla v části Karlov s transportem pacienta do vozidla ZZS.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 3. 4. 09:42
Na silnici č. 14 u Červeného Kostelce zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná červenokostelecká jednotka u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na bok, osoba z něj se už při příjezdu hasičů nacházela venku. Hasiči zabezpečili místo zásahu, pomohli s poskytnutím první předlékařské pomoci, zraněn byl jeden člověk. Do péče si jej převzala ZZS. Jednotky provedly opatření proti vzniku požáru a po naložení osobního vozu na odtah se postaraly o úklid vozovky.

Náchod – únik nebezpečných látek – 3. 4. 14:07
Profesionální jednotka z Náchoda odstranila několik litrů pohonných hmot z komunikace, unikly z dodávky po technické závadě.

Hejtmánkovice – požár – 3. 4. 14:35
Několik ohnišť po předchozím pálení zlikvidovali profesionální hasiči z Broumova. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Červený Kostelec – požár – 3. 4. 17:40
K ohlášenému požáru v rodinném domě v Jiráskově ulici vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. V obývacím pokoji došlo k požáru gauče a dalšího zařízení. Hasiči měli požár rychle pod kontrolou, likvidaci ohlásil velitel zásahu po 18. hodině. Škoda byla předběžně vyčíslena na 55 tisíc korun. Díky rychlému zabránění šíření požáru se podařilo uchránit hodnoty představující asi několik milionů korun. Příčinou vzniku události byla zřejmě svíčka na stole.

Broumov – požár – 3. 4. 19:48
V ulici Protifašistických bojovníků zasahovali hasiči u ohlášeného požáru v bytě. Průzkumem zjistili, že se jednalo o zahoření elektroinstalace ve stropní části u svítidla. Místo, kde došlo k žhnutí, zkontrolovali ještě pomocí termokamery. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova, JSDH Meziměstí a Broumov byly odvolány.

Velká Jesenice – dopravní nehoda – 4. 4. 19:41
Profesionální jednotka hasičů z Jaroměře odstranila následky dopravní nehody v části Veselice. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Jednotka místo nehody zajistila a postarala se o úklid vozovky.

Náchod – záchrana zvířete – 5. 4. 07:54
Profesionální jednotka hasičů z Náchoda pomohla s vyproštěním srnce, který se zamotal do drátů v oplocení. Zvíře bylo osvobozeno a vypuštěno.

Náchod – únik nebezpečných látek – 5. 4. 14:10
V areálu náchodské nemocnice v Purkyňově ulici zasahovala profesionální jednotka hasičů z Náchoda u úniku plynu z poškozeného potrubí plynovodu. Hasiči plynovod provizorně zaškrtili a prováděli měření koncentrace plynu v ovzduší v okolí místa. Nebezpečné hodnoty nebyly naměřeny. Do nemocnice se dostavila pohotovostní plynárenská služba, velitel zásahu předal místo zásahu a jednotka se vrátila na základnu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Křovice – dopravní nehoda – 4. 4. 02:26
Profesionální jednotka z Dobrušky zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo mezi obcemi Křovice a Běstviny. Při příjezdu na místo události našli hasiči vůz po nárazu do mostku mimo komunikaci. Čtyři lidé byli předáni do péče ZZS. Jednotka zabezpečila místo události, pomohla s usměrněním dopravy a postarala se o likvidaci menšího úniku provozních kapalin. Po úklidu vozovky předali hasiči místo zásahu policistům.

Dobré – požár – 4. 4. 08:51
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v sobotu požár ve sklepních prostorech v rodinném domě, nacházel se zde kotel na tuhá paliva. Při příjezdu jednotek na místo události byly prostory silně zakouřeny, plamenné hoření nebylo viditelné. Sklep hasiči odvětrali a prováděli kontrolní měření pomocí termokamery. Nikdo nebyl při události zraněn. Škoda byla vyčíslena na asi 100 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty představující téměř čtyři miliony korun. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky a JSDH Dobré a Dobruška.

Trnov – požár – 4. 4. 13:53
V části Záhornice likvidovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno požár lesního porostu na ploše asi 20x40 m. Při události nevznikla žádná škoda, jednotky uchránily okolní porost v hodnotě asi 200 tisíc korun.

Pohoří – požár – 5. 4. 18:04
Čtyři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli požáru střechy přístavku u rodinného domu. Na likvidaci požáru byl nasazen jeden C proud, jednotky následně rozebíraly část střešní krytiny, aby odhalily případná skrytá ohniska. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun, hodnoty představující asi tři miliony korun se podařilo hasičům ubránit. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno, Bohuslavice, Pohoří.

Liberk – požár – 5. 4. 18:52
K ohlášenému požáru v lesním porostu v katastru části Liberk vyjelo v neděli večer šest jednotek hasičů. Hořelo v těžko přístupném terénu, na ploše asi 500x700 m se nacházela jednotlivá ohniska. Na likvidaci nasadili hasiči několik proudů C. Za necelou hodinu od nahlášení události se podařilo plochu požáru ohraničit, aby se plameny dál nešířily. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu těsně před 21. hodinou. Při události nevznikla žádná škoda, dále byla nařízena dohlídka nad požářištěm do ranních hodin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, HZSP ŠKODA Kvasiny a JSDH Deštné v Orlických horách, Solnice, Lukavice, Skuhrov nad Bělou.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Horní Kalná – požár – 3. 4. 22:50
V pátečních večerních hodinách vyjela profesionální jednotka z Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka z Horní Kalné k ohlášenému požáru sazí v komíně domu. Požár se mimo komínové těleso nerozšířil. Hasiči srazili saze a komín vyčistili. Při události nevznikla žádná škoda.

Batňovice – požár – 4. 4. 19:33
Tři jednotky hasičů likvidovaly požár kompostéru a náletových dřevin v okolí lesního porostu. Jednalo se o požár menšího rozsahu, nevznikla žádná škoda. Za vznikem události stála nedbalost. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Úpice a Batňovice.

Trutnov – dopravní nehoda – 5. 4. 05:17
Do ulice Na Struze spěchali profesionální hasiči z trutnovské stanice, byla zde ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla a cyklisty. Jeden člověk byl zraněn, postarala se o něj ZZS. Jednotka pomohla se zajištěním místa nehody a předala událost policistům.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Červený Kostelec (2)

DN Červený Kostelec (2) 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec (3)

DN Červený Kostelec (3) 

Detailní náhled

DN Křovice (1)

DN Křovice (1) 

Detailní náhled

DN Křovice (2)

DN Křovice (2) 

Detailní náhled

DN Velká Jesenice

DN Velká Jesenice 

Detailní náhled

P Červený Kostelec (1)

P Červený Kostelec (1) 

Detailní náhled

P Červený Kostelec (2)

P Červený Kostelec (2) 

Detailní náhled

P Dobré

P Dobré 

Detailní náhled

P Liberk, Uhřínov (1)

P Liberk, Uhřínov (1) 

Detailní náhled

P Liberk, Uhřínov (2)

P Liberk, Uhřínov (2) 

Detailní náhled

P Liberk, Uhřínov (3)

P Liberk, Uhřínov (3) 

Detailní náhled

P Pohoří

P Pohoří 

Detailní náhled

P trnov, Záhornice

P trnov, Záhornice 

Detailní náhled

ÚNL Náchod nemocnice (1)

ÚNL Náchod nemocnice (1) 

Detailní náhled

ÚNL Náchod nemocnice (2)

ÚNL Náchod nemocnice (2) 

Detailní náhled

ÚNL Náchod nemocnice (3)

ÚNL Náchod nemocnice (3) 

Detailní náhled

ÚNL Náchod nemocnice (4)

ÚNL Náchod nemocnice (4) 

Detailní náhled

ÚNL Náchod nemocnice (5)

ÚNL Náchod nemocnice (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem