HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Střet automobilu s vlakem si vyžádal jeden lidský život.

(20. 7. 2017) V 8:39 hodin přijalo krajské operační středisko informaci o dopravní nehodě osobního vozidla s motorovým vlakem, ke které došlo v Bystřici pod Hostýnem. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice pod Hostýnem. 

Ihned po příjezdu bylo velitelem potvrzeno, že zde na přejezdu došlo ke střetu vozu Nissan Micra s osobním motorovým vlakem. Ve vozidle se v době střetu nacházely tři osoby. Hasiči poskytli zraněným první předlékařskou pomoc a provedli jejich vyproštění pomocí speciálního hydraulického zařízení.

Dvě osoby byly předány do péče přivolané posádky zdravotnické záchranné služby. Řidič byl do nemocnice transportován letecky, jeho spolujezdkyně pak vozem zdravotnické záchranné služby. U druhé spolujezdkyně byl bohužel potvrzen exitus. Ve vlaku cestovalo v době nehody asi 50 osob, ale žádné zranění zde nebylo potvrzeno.

Po zajištění místa nehody předala jednotka HZS kraje událost přivolaných drážním hasičům a v 10:08 hodin se vrátila zpět na svou základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem