HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reprezentace zlínských hasičů změřila síly se slovenskými kolegy

(25.5.2016) Dne 23.5.2017 se v Trenčíně a Dubnici nad Váhom konal XXI. ročník krajské soutěže v požárním sportu slovenských profesionálních hasičů Trenčínského kraje. Soutěže se zúčastnili i profesionální hasiči reprezentačního družstva HZS Zlínského kraje. 

Do sportovního klání krajské soutěže se postavila družstva profesionálních hasičů HaZZ Partizanské, Trenčín, Nové Město nad Váhom, Povážská Bystrica, Prievidza, Bánovce nad Bebravou a jako hosté naši krajští reprezentanti. Hostování na krajských soutěží obou profesionálních hasičských sborů je dlouholetou tradicí.

Soutěžící postupně absolvovali všechny disciplíny požárního sportu – výstup do 4. podlaží cvičné věže ( požární stanice Trenčín), běh na 100 metrů s překážkami, štafetu 4 x 100 metrů s překážkami a královskou disciplínu požární útok ( Městský fotbalový stadion v Dubnici nad Váhom).

Vítězem XXI. ročníku krajské soutěže se stalo družstvo profesionálních hasičů z Prievidze, druhou příčku vybojovali hasiči z Trenčína a bronz putoval na stanici do Povážské Bystrice. Naši reprezentanti prokázali v průběhu celé soutěže výbornou formu a podle dosažených výsledků by obsadili první pozici.

Ceny a gratulace přijali soutěžící hasiči i od krajských ředitelů obou hasičských sborů plk. Ing. Igora Šenítka a plk. Ing. Víta Rušara.

Dlouholetá spolupráce obou krajských hasičských záchranných sborů není jen na poli sportovním, ale také při pořádání společných cvičení nebo při společných zásazích v příhraničních oblastech.

Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Foto: Mgr. Alica Ševčíková

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem