HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Majitel rodinného domku se nadýchal zplodin hoření

(3. 11. 2017) Tři minuty před půlnocí byl na krajské operační středisko hasičů ohlášen požár rodinného domku v obci Březová na Uherskohradišťsku. Na místo bylo postupně vysláno celkem šest cisteren profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a dobrovolných hasičů obcí Strání, Březová, Vlčnov a Nivnice. 

Prvotním průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár dvou místností v suterénu rodinného domu. Majitel se při hašení nadýchal zplodin hoření a byl odvezen přivolanou posádkou zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Hasiči na pokyn velitele zásahu pronikli v dýchací technice do zasažených prostor a pomocí dvou vysokotlakých proudů provedli lokalizaci požáru. Po odvětrání a kontrole prostor byla v 1:08 hodin ohlášena celková likvidace.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště, který nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku této události. Po celkové likvidaci požáru byly postupně jednotky odesílány zpět na své základny. Na místě byla ponechána pouze místní jednotka na dohlídku nad požářištěm.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem