HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mělničtí hasiči zachránili psa ze skalního masivu

Ve středu 11. ledna těsně před polednem přijalo operační středisko HZS Středočeského kraje informaci, že na skalách nedaleko obce Březinka na Mělnicku štěká menší pes, který se patrně zaběhl a nemůže dolů. 

Na místo vyjela lezecká skupina z mělnické stanice, která zjistila, že událost se nachází v CHKO Kokořínsko poblíž žluté turistické trasy, která vede přírodní památkou, tzv. Stráněmi Truskavenského dolu. Jak se později potvrdilo, šlo o malého psa, který se v pondělí skutečně ztratil a zřejmě přečkal přes dvě noci uvězněn na skalním masivu. Podle místních obyvatel se teploty v dole o minulé noci pohybovaly kolem dvaceti stupňů pod nulou. Psa objevil náhodný cyklista, který slyšel štěkání.

Zatímco jednotka slaňovala k trosečníkovi na skále, velitel zásahu domlouval umístění psa, kterému sehnal nový domov v mělnickém útulku. Stěhování do města na soutoku Labe s Vltavou se ale nakonec nekonalo. Zachráněný pes měl totiž na obojku telefonní číslo svého pána z obce Střezivojice, kterého hasiči ihned kontaktovali a zanedlouho mu i pejska předali.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem