HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mělničtí hasiči se sešli na poradě se starosty obcí

V duchu příprav na mimořádné události se neslo pracovní setkání starostů obcí zorganizované ve středu 28. února územním odborem Mělník HZS Středočeského kraje. 

Porady v budově mělnického městského úřadu se zúčastnilo celkem 38 starostů nebo jejich zástupců ze správních území obcí s rozšířenou působností Mělník, Neratovice a Kralupy nad Vltavou. Dalo by se říci, že se tak sešla nadpoloviční většina starostů bývalého okresu Mělník.

Myšlenka svolat toto setkání vzešla po vichřici Herwart, která se přes území České republiky přehnala koncem října loňského roku. Ničivá bouře s nárazy dosahujícími síly orkánu způsobila v mnoha obcích nespočet specifických situací, které musely být řešeny právě starosty. Účelem setkání proto bylo starosty začlenit do děje, který se při této vichřici na ÚO HZS Mělník odehrával. Dále pak seznámit je se vzniklými situacemi a otevřít debatu, při které si mohli vyměnit své poznatky z řešených stavů, a tak si předat užitečné zkušenosti. Dále byla starostům představena činnost operační skupiny HZS Středočeského kraje v rámci územního odboru, která v době vichřice měla štáb na stanici Mělník.

Dalším aktuálním tématem byl „BLACKOUT“, který si některé obce mohly vyzkoušet právě při nenadálé říjnové vichřici. Proto byl i tomuto tématu věnován patřičný prostor a představeny možné způsoby přípravy pro zmírnění následků nejen této mimořádné události.

kpt. Ing. Miroslav Steinz
ÚO Mělník
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem