HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Máme nové kynologické vozidlo. Díky za něj patří Libereckému kraji i sponzorům

AKTUALIZACE k 13. 10. 2022. Zástupci Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v úterý 27. září 2022 odpoledne na stanici v Liberci převzali speciální vozidlo pro Kynologickou záchrannou skupinu HZS LK. Auto bylo pořízeno za finanční podpory Libereckého kraje, ale i soukromých subjektů. 

Nové kynologické auto HZS LKJedná se o první nově pořízené vozidlo tohoto typu, které sbor získal do svého vozového parku. Sloužit bude k přepravě kynologů, psů a výbavy související s prací kynologické záchranné skupiny – bude používáno nejen k dopravě v rámci výcviků, ale i k zásahům, které vyžadují povolání kynologů na místo události, jako je např. vyhledávání osob v sutinách či plošné vyhledávání pohřešovaných osob při pátracích akcích ve spolupráci s Policií ČR.

Převzetí speciálního vozidla se na liberecké stanici zúčastnil plk. Jiří Červený, vedoucí oddělení IZS a služeb a kynolog Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje mjr. Pavel Viták. Pořízení vozidla v celkové hodnotě 1 588 032 Kč bylo možné uskutečnit díky finanční podpoře Libereckého kraje ve výši 500 000 Kč i díky podpoře dalších soukromých subjektů:

NET4GAS, s. r. o. – 400 000 Kč

Filipa Plus k. s. – 150 000 Kč

Malina Safety s. r. o. – 100 000 Kč

Temperatior, s. r. o. – 70 000 Kč

ČEPS, a. s. – 50 000 Kč

Devro, s. r. o. – 4 021,85 Kč využito z daru v celkové výši 100 000 Kč

Speciální kynologické vozidlo Ford Transit bude dislokované na stanici Turnov, nahradí tak staré vozidlo Renault Master z roku 2004. Nově pořízené kynologické vozidlo je šestimístné, v úpravě 4x4 pro přesuny v těžkém terénu, pro přepravu až 4 psů – v zadní části se nachází čtyři boxy pro bezpečnou přepravu psů. Přepravní boxy jsou vyjímatelné z důvodu snadné údržby a jsou vyrobeny z lehkých materiálů (plast, hliník), aby se s nimi dalo snadno manipulovat. K uživatelům nového vozu budou patřit zejména kynologové HZS LK – nstržm. Václav Vančura ze stanice Tanvald a mjr. Pavel Viták, vedoucí pracoviště IZS v Semilech a jejich psi – Harry Fin Chlupaté štěstí, Bella a Swix.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje tímto děkuje za finanční podporu všem dárcům, kteří na pořízení speciálního vozu přispěli.

Autor: por. Mgr. Jaroslava Benešová

Foto: HZS Libereckého kraje

Nové kynologické auto HZS LKNové kynologické auto HZS LK

Nové kynologické vozidlo může přepravit až čtyři psy zároveňNové kynologické vozidlo může přepravit až čtyři psy zároveň

Nové kynologické vozidlo HZS LKNové kynologické vozidlo HZS LK

Bez finanční podpory Libereckého kraje a dalších soukromých subjektů by pořízení nového auta nebylo možnéBez finanční podpory Libereckého kraje a dalších soukromých subjektů by pořízení nového auta nebylo možné

vytisknout  e-mailem