Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 22.3.2013 - malá jihomoravská Rallye Rejvíz 2013

Školní a výcvikové zařízení HZS ČR Brno vytvořilo podmínky pro organizaci a zabezpečení pátého ročníku odborné vzdělávací akce zdravotnických záchranářů. 

Z průběhu soutěžeZ průběhu soutěže
Dne 22.3.2013 se tak v našem brněnském středisku ŠVZ již podruhé uskutečnila metodicky zaměřená praktická soutěž mezi týmy Zdravotnické záchranné služby z celého Jihomoravského kraje. Nejlepší týmy se tímto závodem kvalifikovaly na mezinárodní soutěž záchranných služeb - Rallye Rejvíz 2013. Letošní soutěže se zúčastnilo deset týmů ZZS, jeden tým studentů záchranářství, a poprvé v historii soutěže i tým profesionálních hasičů – instruktorů ŠVZ HZS ČR z Brna.
Všech dvanáct týmů řešilo připravené úkoly celkem na sedmi stanovištích, většinou v součinnosti se složkami Integrovaného záchranného systému, v tomto případě s Hasičským záchranným sborem a Městskou policií Brno. Soutěžící například zachraňovali zraněné osoby u dopravní nehody dvou aut, poskytovali pomoc poraněnému narkomanovi, muži s fibrilací komor, dítěti s laryngitidou, nebo slaňovali za pacientem z výšky deseti metrů.

Další fotografie najdete ve fotogalerii.

Více najdete zde a zde.

Krátká zpráva o akci proběhla i ve zpravodajství ČT 1 - Události v regionech, 22.3.2013 v 18h (18.55min-19.15min vysílání).


plk. Ing. Radovan Kočí

vytisknout  e-mailem