HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Likvidovali jsme požár baterií

Úterý, 21. února 2023 – Ráno vyjely jednotky v Brně k požáru baterií fotovoltaického systému. Událost se obešla bez zranění. 

K požáru vyslalo operační středisko dnes v 7.45 hodin ráno 3 hasičské jednotky. V suterénu rodinného domu v Brně-Slatině hořel bateriový vozík související s fotovoltaickým zařízením.

Při příjezdu jednotek se v domě již nikdo nenacházel. Velitel zásahu si vyžádal na místo plynový hasicí automobil a pomocí přenosných hasicích přístrojů a jednoho proudu oxidu uhličitého se požár podařilo dostat pod kontrolu.

Průběžně probíhalo odvětrávání domu, kontrola požářiště termokamerou a měření nebezpečných látek.

Hasiči odpojili vozík s bateriemi od systému, aby bylo možné jej dostat ze suterénu před dům a umístili ho do vodou naplněné skládací nádrže. Před desátou hodinou jsme činnost v místě zásahu ukončili. Ve večerních hodinách se vrátí naše posádka zkontrolovat stav baterií.

Příslušníci z chemické laboratoře na místě odebrali vzorky použité hasební vody a vody v nádrži s bateriemi a odešlou je k další analýze.

Podle našeho vyšetřovatele se škoda předběžně odhaduje na 300 tisíc korun. Zásahem jednotek se podařilo uchránit majetek za 5 mil. korun. Příčinou vzniku požáru se dále zabýváme.

Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JmK

Odkazy do noveho okna

požár baterií (5)

požár baterií (5) 

Detailní náhled

požár baterií (4)

požár baterií (4) 

Detailní náhled

požár baterií (3)

požár baterií (3) 

Detailní náhled

požár baterií (2)

požár baterií (2) 

Detailní náhled

požár baterií (1)

požár baterií (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem