HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Likvidace rozsáhlého požáru trávy a lesního porostu – Libavá

Velmi náročný zásah mají za sebou jednotky krajů Olomouckého a Moravskoslezského, včetně vojenské hasičské jednotky Libavá, požár ohlášení v tísňovém hovoru krátce před čtrnáctou hodinou se postupně rozšířil na plochu osmi hektarů. Událost tak postupně zaměstnala profesionální jednotku stanice Vítkov za posílení dobrovolnými hasiči Budišov nad Budišovkou a Čermná ve Slezku a z Olomouckého kraje profesionální hasiče stanice Šternberk ve spolupráci s dobrovolnými hasiči Moravský Beroun a Domašov nad Bystřici. 

Hasičům se za nasazení sedmi hasebních proudů podařilo požár lokalizovat po zhruba hodině hasebních prací, v následujícím čase pokračovaly všechny jednotky v postupném prolévání a dohašování ohnisek. Během jejich činnosti byly jednotky dobrovolných hasičů Domašov nad Bystřicí a Moravský Beroun odvolány k jinému požáru v lokalitě mezi Domašovem a Jívovou, profesionální jednotky požární stanice Šternberk na místě zůstala až do setmění, aktuálně se vrací zpět na svou základnu. ( stav k 21:00 ).
 
Jelikož se jedná o požár ve lokalitě vojenského prostoru není dále došetřován vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Dle získaných informací požár způsobil škodu v částce předběžně 500 tis korun, rozloha celkového požářiště na ploše osmi hektarů, vše se obešlo bez zranění osob.
 
Foto z místa události bude doplněno k tiskové zprávě.
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 

vytisknout  e-mailem