HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Lidský život si vyžádala včerejší nehoda u Kopidlna

U havárie tří osobních vozidel na Jičínsku zasahovali hasiči z Kopidlna a Jičína. 

   U nehody tří osobních automobilů zasahovali v pondělí 30.10. po devatenácté hodině večer profesionální hasiči z Jičína a jednotka dobrovolných hasičů z Kopidlna. Nehoda se stala na silnici I/32 za železničním přejezdem na výjezdu z Kopidlna směrem na Jičíněves, v každém voze cestoval pouze řidič.
   První předlékařskou pomoc zahájili na místě dva členové Horské služby, kteří shodou okolností projížděli kolem nehody jako svědci. Chvíli po nich se na místo dostavili dobrovolní hasiči z Kopidlna a jednotka profesionálních hasičů z Jičína. Resuscitaci nejvážněji zraněného muže prováděla přítomná posádka Zdravotnické záchranné služby a hasiči asistovali. Bohužel se osobu nepovedlo oživit a přítomný lékař konstatoval smrt. Řidič dalšího vozidla skončil také v péči zdravotníků.
   Hasiči odpojili u všech havarovaných vozidel akumulátory, zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem, unikající naftu z proražené nádrže jednoho z vozidel jímali. Následně asistovali při nakládání vraků na vozidla odtahové služby.  
   Silnice I/32 byla z důvodu zásahu složek integrovaného záchranného systému na více než dvě hodiny obousměrně uzavřena. Pro řidiče byla zprůjezdněna až po dvaadvacáté hodině večer.

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Kopidlno3

Kopidlno3 

Detailní náhled

Kopidlno2

Kopidlno2 

Detailní náhled

Kopidlno1

Kopidlno1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem