HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kynologové HZS Libereckého kraje bodovali v anketě Hasič roku 2019

Letošní vyhlášení ankety Hasič roku 2019 se kvůli současné situaci související s pandemií koronaviru nemohl uskutečnit tak, jak bývá zvykem. To však nic nezměnilo na tom, že samotná anketa proběhla a jedna z cen putovala do Libereckého kraje. Přesněji do rukou kynologů HZS Libereckého kraje. Ti totiž obsadili v kategorii kolektiv roku 2019 krásné druhé místo, konkrétně to byli příslušníci nstržm. Pavel Málek, nstržm. Václav Vančura a mjr. Pavel Viták. 

Kynologická skupina Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje vznikla 15. června 2016. První člen této skupiny byl nstržm. Pavel Málek, sloužící na stanici v Turnově. Jeho kolegou byl od samého začátku nstržm. Václav Vančura, sloužící na stanici v Tanvaldu a později se k nim přidal také mjr. Pavel Viták - vedoucí pracoviště IZS a služeb na územním odboru Semily. Kynologická skupina má za sebou již desítky pátracích akcí jak v plošném pátrání, tak v sutinovém vyhledávání osob. Kynologové se účastnili mimo jiné pátrací akce roku 2019 v Libereckém kraji, kde tři dny pátrali po pohřešované osobě v Jizerských horách. Na svém kontě mají i dvoudenní pátrání po 71leté seniorce ze Semil, kterou se nakonec podařilo najít a zachránit.

Zasloužené ocenění si kynologové převzali z rukou st. zástupce ředitele HZS Libereckého kraje plk. Jana Málka v pondělí 21. prosince v prostorách Krajského ředitelství HZS Libereckého kraje.

Záznam z vyhlášení ankety Hasič roku 2019 lze shlédnout zde: https://youtu.be/xH-i8nmMyfY

por. David Kořínek, DiS., zastupující tiskový mluvčí

Foto: HZS Libereckého kraje

předání_ocenění_kynologůmpředání_ocenění_kynologůmpředání_ocenění_kynologůmpředání_ocenění_kynologůmpředání_ocenění_kynologůmpředání_ocenění_kynologůmvýcvik_kynologické_skupiny_HZS_LKvýcvik_kynologické_skupiny_HZS_LK

vytisknout  e-mailem