Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kynologové budou cvičit nejen sutinové vyhledávání

28. 8. 2013 (Roman Hejzlar) - V dnech 29. – 31. srpna 2013 se bude v Kaznějově a okolí konat odborná příprava atestovaných kynologů ve specializaci sutinové vyhledávání. 

Služební pesInstrukčně metodické zaměstnání organizuje MV-generální ředitelství HZS ČR a bude zaměřeno na sutinové vyhledání zavalených osob ve zřícených objektech a následné záchranné práce, pohyb a práci psovoda se psem na místě zásahu a spolupráci s USAR odřadem Praha na místě zásahu. Součástí výcviku bude i práce a činnost psovoda se psem na vodním toku řeky Berounky.
 
 Výcvik bude simulovat reálné podmínky nasazení kynologů a záchranářských psů v místě nasazení (např. na mezinárodní zahraniční operaci) a tomu budou přizpůsobeny i náměty scénářů a připravené pracoviště v místě výcviku.
 
 
Vyhledávání v sutináchVyhledávání v sutinách
Všech 18 pozvaných psovodů bude rozděleno do tří skupin, které budou operovat v místě nasazení a samostatně budou plnit zadané úkoly. Jejich transport na místa nasazení bude prováděn pomocí vojenské techniky, týlové zabezpečení se bude podobat polním podmínkám.
 
 
Text a foto:
 pplk. Ing. Roman Hejzlar

vytisknout  e-mailem