HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kutná Hora obhájila titul krajského vítěze v požárním sportu

Ve středu 14. června se na stadionu u nymburské stanice na břehu Labe uskutečnila hlavní část Krajské soutěže v požárním sportu HZS Středočeského kraje. 

Nastoupená soutěžní družstva a rozhodčí přivítal starosta nedalekých Poděbrad PhDr. Ladislav Langr a všechny účastníky pozdravil i ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš, který soutěž také zahájil. Tentokrát se závod konal jen pro středočeské profesionální hasiče, krajské kolo dobrovolných sborů má letos svůj vlastní termín. Proto bylo možné uskutečnit obě dráhové disciplíny a požární útok za jediný den. Úvodní výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže byl tradičně organizován v rámci Krchlebské věže v sobotu 3. června.

Na startu běhu na 100 metrů s překážkami se tak představilo téměř sedmdesát borců ze všech devíti územních odborů. Suverénním vítězem se stal Martin Viktora z Kutné Hory, který se jako jediný dostal pod hranici osmnácti sekund svým druhým pokusem. Druhého Lukáše Novotného z Mladé Boleslavi porazil o osm desetin a jeho týmového kolegu Radka Bártu o rovnou sekundu. Nedařilo se loňskému vítězi stovky Vladislavu Filipovi z Kolína, který skončil s jedním platným pokusem v polovině startovního pole.

Martin Viktora vyhrál i dvojboj, který je součtem časů z věže a stovky. Druhé místo obsadil příbramský Pavel Maňas a třetí příčka patří dalšímu zástupci Kutné Hory Milanu Tůmovi.

Štafetový běh na 4 x 100 metrů s překážkami náramně vyšel příbramskému kvartetu, které ve druhém pokusu zlepšilo svůj úvodní čas o více než deset sekund. Možná trochu překvapivě tak Příbram porazila druhý Beroun a třetí Kutnou Horu, které naopak druhý start nevyšel vůbec.

Chuť si zcela jistě spravila kutnohorská reprezentace v požárním útoku, který byl letos loterií vabank, neboť každé družstvo mělo k dispozici jediný pokus. Svěřenci Pavla Říhy předvedli skvělou souhru a dokázali rozsvítit oba terče za necelou půlminutu, což se žádnému jinému týmu nepodařilo. Těsně nad touto hranicí se časomíra zastavila druhému Benešovu a třetí Příbrami. Černého Petra si vybrala družstva Mladé Boleslavi a domácího Nymburka, která byla po neplatných pokusech shodně klasifikována na devátém místě.

V bodovém součtu všech čtyř disciplín bylo nejúspěšnější favorizované družstvo Kutné Hory, které obhájilo prvenství z loňského roku a potřetí v krátké historii zvedlo nad hlavu obrovský putovní pohár pro celkového vítěze Krajské soutěže v požárním sportu HZS Středočeského kraje. Z druhého místa se na stupních vítězů radoval tým Příbrami, který právě výhrou ve štafetě odsunul na třetí pozici sestavu z Berouna.

Výsledky jednotlivých disciplín v příloze.
Kompletní fotogalerie – zde.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem