HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kromě Mikuláše spěchali do Pohoří i hasiči

Mikulášskou pohodu v chatové osadě Pohorka u obce Pohoří v okrese Praha-západ narušil v pondělí 5. prosince požár jedné z chat. 

mapa.jpg

Informaci o události přijalo operační středisko HZS Středočeského kraje krátce po setmění v 16.30 hodin. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Jílového se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a také jednotky SDH obcí Jílové a Těptín, obě také s cisternovými vozy.

Při příjezdu první jednotky vycházel kouř z oken v prvním patře, kam se hasiči dostali pomocí žebříků. Následný průzkum odhalil plamenné hoření v podlaze mezi přízemím a patrem, kde se požár rychle rozšiřoval. I přes nasazení dvou proudů C a jednoho vysokotlaku se nedařilo plameny lokalizovat, protože oheň si neustále hledal cestu po dřevěné konstrukci, která byla vyplněna slámovými panely. Hasiči v dýchací technice postupně rozebírali zasaženou konstrukci a zároveň objekt odvětrávali přetlakovou ventilací.

Část jednotek se soustředila na vynášení ohořelých věcí a na vyhledávání dalších skrytých ohnisek termokamerou. Na místo se dostavila i majitelka, kterou si však kvůli zhoršenému psychickému stavu musela vzít do péče povolaná zdravotnická záchranná služba.

Požár byl lokalizován deset minut před 19. hodinou a po další čtvrthodině zlikvidován. Podle vyšetřovatele vznikla na vcelku zánovním objektu škoda v částce 600 tisíc korun, stejnou hodnotu mají i uchráněné hodnoty. Příčinu vzniku požáru nebylo možné ihned stanovit a bude předmětem dalšího vyšetřování.

Na dohlídku do půlnoci zůstala na místě dobrovolná jednotka z Jílového, která před odjezdem na základnu celý prostor požářiště ještě jednou zkontrolovala.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem