HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krchlebská věž 2015 ověnčena rekordem!

V pořadí už 14. ročník Krchlebské věže se uskutečnil v sobotu 6. června 2015 za letního počasí s tropickými teplotami v Krchlebech u Čáslavi. Rekordní účast 112 závodníků z celé České republiky podporovalo mnoho diváků z Krchleb a blízkého okolí.  

Součástí tradičního závodu ve výstupu na cvičnou věž pomocí jednohákového žebříku byla i krajská soutěž HZS Středočeského kraje a HZS Prahy. Závod byl ozdoben dvojnásobným vylepšením rekordu věže závodníkem z Moravskoslezského kraje Kamilem Bezručem, který ve druhém kole pokořil čtrnáctkovou hranici časem 13,50 sekundy a ve třetím pokusu tento čas ještě o šest setin vylepšil na 13,44 sekundy. Stal se tak i celkovým vítězem závodu.

Soutěž byla zpestřena závodem ve výstupu dvojic „O pohár starostky obce Krchleby“, který za vítězství převzal Pavel Maňas ze Středočeského kraje společně s Václavem Novotným z Královéhradeckého kraje.

Premiérově se divákům představily členky reprezentace SH ČMS, které mají v závodě žebřík připravený u věže a stoupají jen do druhého nadzemního podlaží.

Krajská soutěž v požárním sportu bude pokračovat hned následující sobotu a neděli ostatními disciplínami v Nymburce.

Foto: nprap. Luboš Kovanda, ÚO Kutná Hora

mjr. Ing. Pavel Říha
vedoucí pracoviště IZS a služeb
ÚO Kutná Hora
 

vytisknout  e-mailem