HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradečtí hasiči i během pátku zasahovali u stovky událostí v souvislosti s bouřkou

I v pátek 6. července museli hasiči Královéhradeckého kraje vyjíždět k desítkám událostí v souvislosti s bouřkou a silným větrem.  

Na mnoha místech v kraji vítr polámal stromy, které popadaly na silnice, dráty vysokého napětí nebo železnice a poškodil i střechy domů. Hasiči zasahovali téměř u 130 událostí. Nejhorší situace byla znovu na Hradecku, kde hasiči zasahovali zhruba u 80 událostí. Odklízeli stromy z trolejového vedení v ulicích Lipová a na třídě SNP v Hradci Králové. U Chudonic spadl strom na železniční trať, do kterého následně narazil vlak. Nikdo nebyl zraněn.
 
I jinde v kraji měli hasiči práci s odklízením stromů a na některých místech museli čerpat vodu, která se dostala do objektů. Vodu odčerpávali v České Skalici a Velkém Třebešově na Náchodsku. Po 22. hodině hasiči museli evakuovat 28 lidí z dětského tábora ve Lhotě pod Hořičkami na Náchodsku.
Ve večerních hodinách musel být evakuován také dětský tábor v Havlovicích naTrutnovsku. Všech 27 dětí bylo převezeno do bezpečí. Na Trutnovsku hasiči kromě popadaných stromů odčerpávali vodu ze sklepů v Úpici, Voletinách, Lhotě nebo Lamperticích. V Horním Maršově zase odklízeli nánosy bahna po přívalovém dešti.
Na Rychnovsku sadl strom na železniční trať č. 021 u Doudleb nad Orlicí.
Na Jičínsku hasiči odstraňovali dva stromy, které nevydržely nápor větru a spadly na střechu rodinného domu v Miličevsi. Další strom spadl na dráty elektrického vedení u Ústí u Staré Paky.
Hasiči na Náchodsku, Trutnovsku, Jičínsku a Rychnovsku zasahovali během pátečního dne téměř u 50 událostí.

vytisknout  e-mailem