HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Králem Krchlebské věže ostravský Kamil Bezruč

Za velmi pěkného počasí proběhl v sobotu 3. června v Krchlebech u Čáslavi 16. ročník Krchlebské věže, soutěže ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku. 

Tradičními pořadateli mítinku byly územní odbor Kutná Hora HZS Středočeského kraje, obec Krchleby, Sbor dobrovolných hasičů Krchleby a Hasičský sportovní klub Kutná Hora.

Na úvod všechny účastníky, rozhodčí i diváky pozdravili čáslavský rodák a poslanec dolní sněmovny Parlamentu České republiky Ing. Milan Urban, starostka Krchleb Bc. Bohumila Jeřichová a ředitel územního odboru Kutná Hora plk. Ing. Jiří Pokorný, který soutěž také zahájil.

Závodu se zúčastnilo 96 soutěžících z celé České republiky. Už počtvrté byla Krchlebská věž i úvodní částí Krajské soutěže HZS Středočeského kraje v požárním sportu. Její pokračování bude ve středu 14. června na stadionu u stanice v Nymburku, kde proběhnou ostatní disciplíny, tzn. běh na 100 metrů s překážkami, štafeta 4 x 100 metrů s překážkami a požární útok.

Vítězem hlavního závodu se stal Kamil Bezruč z HZS Moravskoslezského kraje, který letošní ročník jako jediný ozdobil „třináctkovým“ časem 13,68 sekundy. Na druhé pozici se umístil Jan Hopp z HZS hlavního města Prahy a třetí příčku obsadil Václav Novotný z HZS Královéhradeckého kraje. Ze závodníků HZS Středočeského kraje se nejlépe dařilo Vladislavu Filipovi z ÚO Kolín, který celkově vybojoval skvělé páté místo.

V kategorii nad 40 let se představilo deset borců, mezi kterými se z vítězství radoval Martin Kulhavý z HZS Libereckého kraje. Vynikajícím časem 15,51 sekundy byl v absolutním pořadí klasifikován na 11. pozici.

Hlavní soutěž byla opět doplněna závodem dvojic, kde dominovali pražští hasiči Jan Hopp a Petr Miřátský.

Jednotlivci:
1. Kamil Bezruč (HZS Moravskoslezského kraje) 13,63 s
2. Jan Hopp (HZS hl. m. Prahy) 14,09 s
3. Václav Novotný (HZS Královéhradeckého kraje) 14,17 s

Dvojice:
1. Jan Hopp – Petr Miřátský (HZS hl. města Prahy)
2. Vladimír Janko – Jakub Kasal (HZS kraje Vysočina)
3. David Dopirák (HZS Plzeňského kraje) – Václav Novotný (HZS Královéhradeckého kraje)

Kompletní výsledky v příloze – červeně kategorie nad 40 let.

                                                                               mjr. Ing. Pavel Říha
vedoucí pracoviště IZS a služeb
ÚO Kutná Hora

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem