HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Konference IZS v Karlových Varech letos otevře téma Management mimořádných událostí

Zbývá už jen několik volných míst pro bezplatnou registraci 

Už jen pár dní zbývá do začátku v pořadí osmého ročníku Konferenci IZS, která je nachystána tradičně na listopad, konkrétně každý rok na svatého Martina, tedy 11. listopadu. Dějištěm konference bude opět karlovarský Parkhotel Richmond. Konference je určena všem příslušníkům a členům všech složek IZS, účast je pro posluchače zdarma. Zakládajícím členem vědeckého výboru konference je plk. Ing. Oldřich Volf, PhD. z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje (na snímku vpravo), který v krátkém rozhovoru představí samotnou konferenci. konference.JPG

Jedná se již o VIII. ročník konference. Vzpomenete si na samotný začátek, co bylo podnětem pro pořádání této akce?

Duchovním otcem myšlenky byl někdejší lékař ZZS KVK Dr. Robin Šín. Původně šlo o setkávání představitelů základních složek IZS v rámci Karlovarského kraje, přičemž úvodní ročník proběhl v Karlovarské krajské knihovně.

Jak se z Vašeho pohledu posunula tato v Karlovarském kraji ojedinělá odborná akce?

Původně lokální akce nás inspirovala k postupnému „vypiplání“ do širší odborné platformy umožňující sdílení zajímavých informací z oblasti IZS. Naší ambicí následně bylo zvolna vybudovat renomovanou konferenci zaměřenou na problematiku integrovaného záchranného systému. Řekli jsme si; „Proč by Karlovarský kraj nemohl být místem, které se stane v komunitě IZS tradičním konferenčním místem?“.

Každý ročník konference měl své specifické téma. Jaké je to letošní a je něčím inspirované?

Oblast IZS je nesmírně široká. To je důvod, proč jsme před lety zavedli tradici věnovat každý rok konkrétní oblasti zájmu. Navíc se snažíme na každé téma přinášet nejrůznější úhly pohledu a hlediska různých subjektů působících v IZS. To posluchačům velmi napomáhá rozšířit si vědomostní záběr a povědomí o možnostech spolupracujících partnerů.

Když se podíváme na skladbu přednášejících v blížící se konferenci, ale i v předchozích ročnících, tak se jedná o skutečně špičkové odborníky ve svých profesích. Jak složité či naopak snadné je získat řečníky na akci v Karlových Varech?

To je opravdu zajímavá otázka. Na karlovarské konferenci nefungujeme jako je obvyklé na jiných akcích tohoto typu. Vědecký výbor konference pečlivě vybírá případné mluvčí tak, aby jejich sdělení nejen odborně a věcně zapadalo do tématu a kontextu doby, ale také aby to byli mluvčí, kteří své příspěvky dokáží poutavě presentovat. Sám nedokáži říci čím to je, že k nám jezdí odborníci národního, ale i evropského formátu, a to bez nároku na jakoukoliv odměnu.

V loňském roce byla vyzkoušena zajímavá novinka a to on-line přenos celé konference. Plánujete tento přenos i letos?

Nechceme zůstávat pozadu a rádi posouváme konferenci do dalších dimenzí. Některé ročníky jsme například otevírali tematickými dokumenty natočenými přímo pro naši konferenci, což vždy dokonale navodilo atmosféru v sále pro další příspěvky. Loňskou novinkou bylo živé vysílání na platformu YouTube. Přičemž kompletní přímý přenos zajišťovali kolegové (HZS) prostřednictvím, zatím v rámci ČR stále unikátního velitelsko-spojovacího vozidla. Konferenci touto cestou shlédlo dva tisíce  příznivců. Myslím, že by bylo krokem zpět v této formě sdílení konferenčního zážitku nepokračovat.

Kapacita posluchačů konference je omezena. Jsou ještě na poslední chvíli volná místa a pokud ano, jak se mohou zájemci přihlásit?

Pro ty, jimž vyhovuje spíše osobní prožitek z konferenčního dne, včetně setkávání s kolegy i přednášejícími, máme 130 míst. V tuto chvíli zbývá dvacet volných míst. Účast na konferenci je bezplatná a registrace se provádí prostřednictvím webových stránek Karlovarské konference IZS na www.konferenceizs.cz a to do pondělí 7. listopadu. Budeme rádi, pokud za námi do Parkhotelu Richmond dorazíte.

vytisknout  e-mailem