HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kolegové z Rokycany vyprovodili do civilu Václava Pecha

Všichni jsme se připravovali na příchod nového roku, náš kolega, příslušník ÚO Rokycany, Václav Pech však nastoupil na Silvestra, 31. 12. 2023, na svojí poslední službu.
Vašek byl na směně C od 1. 11. 2001, té zůstal věrný po celou dobu svého působení, tedy 22 let.
🚒Celou svoji kariéru u sboru zasvětil funkci strojníka.
Vždy svojí osádku dovezl v pořádku, bezpečně na zásah i zpět na základnu. Jezdil s veškerou technikou, která se u sboru používala. V loňském roce se stal technikem spojové služby. 📡
Když jsme s Vaškem vzpomínali na největší zásahy, kterých se účastnil, okamžitě řekl jeden z největších požárů v okrese Rokycany. 🔥Konkrétně požár ve firmě Weiller v obci Holoubkov, kdy byl vyhlášen III. stupeň.
💓Výjezd, který ho vzal za srdce, byla záchrana jezevčíka z kanálu. Pejsek si zalezl tak hluboko, že bylo nutné povolat bagr. Naštěstí se podařilo pejska zachránit a bez újmy ho předat svému majiteli.
😲Nejemotivnější byl zásah úplně poslední. Ten mu přichystali kolegové ze směny. Pro Vaška byl překvapení a jak sám říká: „Nic takového jsem nečekal, sice ho odmarodím, ale kluci mi nesmírně dojali a všem moc děkuji“. Bylo nutné zachránit uvízlou labuť uprostřed koupaliště na Březině. Vašek ji zachránil, dovezl na břeh a mohl si tak z jejich zad převzít nádhernou památku – skleněnou hasičskou přilbu.
Děkujeme, pane hasiči, přejeme do dalších let mnoho spokojenosti.
(text a foto:  por. Ing. Veronika Černá MBA )
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem