HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kladenští hasiči na Štědrý den vyprošťovali zaklíněného řidiče

Na Štědrý den pět minut před šestou hodinou ranní byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena dopravní nehoda osobního auta se zaklíněným řidičem mezi obcemi Hostouň a Hřebeč na Kladensku. 

              

Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno s rychlým zásahovým automobilem, cisternovou automobilovou stříkačkou a velitelským vozidlem.

Po příjezdu na místo události a následném průzkumu jednotka zjistila, že jde o havárii osobního vozu Škoda Felicia Combi, který čelně narazil do kmene vzrostlého stromu.  Hasiči byli na místě jako první a okamžitě poskytli  zraněnému řidiči, který byl po celou dobu zásahu při vědomí, předlékařskou pomoc.

Následně bylo nutné za použití hydraulické vyprošťovací soupravy odstranit levé přední i zadní dveře, poté jednotka pomocí hydraulického rozpínacího nástroje s řetězovými úvazky a hydraulického rozpěrného válce odtlačila palubní desku s volantem.  

Po vyproštění řidiče hasiči motorovou pilou rozřezali část zlomeného stromu, který zasahoval přes celou vozovku. Tím byla zprůjezdněna cesta zdravotnické záchranné službě, která zraněného muže odvezla do pražské nemocnice v Motole.  Poté hasiči asistovali Policii ČR při vyšetřování nehody a na závěr uklidili vozovku.

nstržm. Lukáš Vejvar
HZS Kladno, směna A

vytisknout  e-mailem