HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ke dvěma nehodám na Mladoboleslavsku letěly vrtulníky

V pátek 5. ledna asi dvacet minut po osmé hodině se u obce Žerčice stala vážná dopravní nehoda osobního automobilu Škoda Fabia, jejíž řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost povaze vozovky, která byla v daném místě namrzlá. 

Vozidlo po smyku narazilo boční stranou do stromu u silnice. Uvnitř zůstala zaklíněna posádka, kterou tvořili dva muži. K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Mladá Boleslav s jedním cisternovým automobilem. Po příjezdu na místo bylo ihned zahájeno ve spolupráci s posádkou zdravotnické záchranné služby ošetřování zraněných a jejich následné vyproštění pomocí hydraulického nářadí. Jelikož zranění jednoho z mužů bylo vyhodnoceno jako život ohrožující, byl na místo přivolán vrtulník letecké záchranné služby. Okolnosti dopravní nehody jsou vyšetřovány dopravní policií.

K další vážné nehodě došlo krátce po třinácté hodině na dálnici D10 ve směru z Prahy do Turnova v úrovni sjezdu do Mladé Boleslavi, kdy řidič osobního automobilu ve vysoké rychlosti narazil zezadu do přívěsného vozíku pracovníků údržby, kteří prováděli práce v rychlém jízdním pruhu.

K nehodě opět vyjela jednotka ze stanice Mladá Boleslav a na místo se dostavil i ředitel územního odboru. V době nárazu se v okolí dodávky se šipkou pohybovali čtyři pracovníci. Nárazem byl jeden z nich odhozen mezi svodidla, čímž utrpěl vážné zranění, které si také po prvotním ošetření vyžádalo transport do nemocnice pomocí vrtulníku. Zranění utrpěl i řidič osobního vozu, který byl přepraven do nemocnice pozemní cestou.

Následky nehody likvidovala jednotka i pomocí vyprošťovacího automobilu, neboť bylo potřeba odklidit zničený vozík

nprap. Michal Nespěšný
stanice HZS Mladá Boleslav
velitel družstva A

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem