HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kamion s návěsem skončil v potoce.

(10. 1. 2019) V 14:32 hodin přijali hasiči žádost o pomoc při řešení dopravní nehody kamionu nedaleko obce Střelná na Vsetínsku. Podle přijatých informací se nehoda obešla bez zranění, ale hrozil zde únik provozních náplní do vodního koryta. 

Operační důstojník na místo okamžitě vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky s cisternou, a také technický automobil ze stanice Vsetín. Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu velitel zásahu potvrdil nehodu tahače s návěsem, který sjel mimo komunikaci do koryta potoka. Ke zranění řidiče nedošlo. Hasiči okamžitě zajistili místo nehody a zabezpečili případný únik na hladinu pomocí norné stěny. Aby bylo možné vyloučit únik většího množství pohonných hmot, povolal velitel na místo také další automobil ze stanice Valašské Meziříčí a vyprošťovací speciál ze stanice Otrokovice. K události vyjel také velící důstojník směny.

Po příjezdu techniky s dalšími prostředky bylo provedeno přečerpání asi 600 litrů nafty z nádrže tahače a zajištění havarovaného vozu. Jakmile policie ukončila dokumentaci nehody, byl zásah hasičů na místě ukončen. Vyproštění kamionu si po domluvě zajistí majitel smluvní firmou. V případě vzniku dalšího nebezpečí budou jednotky povolány zpět na místo události.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem