HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru stodoly s truhlářskou dílnou na Kutnohorsku vyjely čtyři jednotky

Tísňová linka středočeských hasičů přijala v sobotu 20. května v 11.43 hodin informaci o požáru stodoly v obci Chroustkov, která spadá pod Chlístovice na Kutnohorsku. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotky ze stanic Kutná Hora a Uhlířské Janovice a dobrovolné jednotky z Malešova a Chlístovic – celkem s pěti cisternami a automobilovou plošinou. Z centrální hasičské stanice Kutná Hora vyjel kromě velitele čety zároveň i územně příslušný vyšetřovatel požárů.

Po příjezdu první jednotky a rychlém průzkumu bylo upřesněno, že požár zasáhl hospodářskou část rodinného domu, ve které byla truhlářská dílna s několika stroji, a plameny už šlehají skrz střešní krytinu. Majitel objektu se snažil požár hasit pomocí kýblů s vodou a hrozilo, že se nadýchal kouře. Proto byla k události přivolána i zdravotnická záchranná služba.

Hasiči v dýchací technice na zdolání plamenů nasadili čtyři C a dva D proudy. Potřebnou hasební vodu zajišťovali dálkovou dopravou z nedalekého místního rybníka přímo v obci. V 12.38 hodin se jim podařilo dostat požár pod kontrolu a velitel zásahu ohlásil operačnímu důstojníkovi lokalizaci.

Zásah pokračoval vyhledáváním skrytých ohnisek termokamerou a jejich dohašovaní. Část hasičů pak začala s vynášením věcí a materiálu z prostoru dílny. Krátce před 15. hodinou byly hasební práce ukončeny a většina jednotek se vrátila na základny. Na místě zůstali pouze dobrovolní hasiči z Chlístovic, kteří budou hlídat požářiště do nedělního rána, kdy po nástupu na směnu přijede na kontrolu nový velitel čety z Kutné Hory. Pokud bude vše v pořádku, předá místo požáru majiteli.

Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na 900 tisíc korun, včasným zásahem se podařilo uchránit majetek za dva a půl milionu. Příčinu vzniku požáru oznámí po vyhodnocení všech získaných poznatků. Událost se nakonec obešla bez zranění.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001-Požár truhlářské dílny v Chroustkově na Kutnohorsku

001-Požár truhlářské dílny v Chroustkově... 

Detailní náhled

002-Požár truhlářské dílny v Chroustkově na Kutnohorsku

002-Požár truhlářské dílny v Chroustkově... 

Detailní náhled

003-Požár truhlářské dílny v Chroustkově na Kutnohorsku

003-Požár truhlářské dílny v Chroustkově... 

Detailní náhled

004-Požár truhlářské dílny v Chroustkově na Kutnohorsku

004-Požár truhlářské dílny v Chroustkově... 

Detailní náhled

005-Požár truhlářské dílny v Chroustkově na Kutnohorsku

005-Požár truhlářské dílny v Chroustkově... 

Detailní náhled

006-Požár truhlářské dílny v Chroustkově na Kutnohorsku

006-Požár truhlářské dílny v Chroustkově... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem