HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru domu v Brodcích nad Jizerou se sjelo deset jednotek

V pondělí 22. května byl pár minut po osmé hodině ranní na operační středisko středočeských hasičů ohlášen požár rodinného domu v obci Brodce nad Jizerou na Mladoboleslavsku. 

Už při jízdě po dálnici D10 byl pozorován sloup černého kouře, který značil, že jde o požár většího rozsahu. Na místo byly postupně vyslány tři profesionální, jedna podniková a šest dobrovolných jednotek. Celkem se tak k události sjelo deset cisteren, dvě výškové techniky a protiplynový automobil. Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří střecha hospodářské budovy, která je stavebně spojena s rodinným domem. Požár v té době už zasáhl půdní prostor domu. Ještě před příjezdem hasičů objekt v pořádku opustily dvě dospělé osoby se dvěma dětmi. Jednotky požární ochrany provedly rozvinutí bojových proudů jak z vnějšku budovy, tak dovnitř objektu. Tímto hasebním zásahem se požár podařilo asi za půl hodiny dostat pod kontrolu bez rozšíření do obytných prostor. Zároveň probíhalo hašení i z výškové techniky.

V průběhu zásahu začali svoji práci vyšetřovatelé, kteří zjistili, že požár vznikl v hospodářské části budovy. Konkrétním zdrojem byla s největší pravděpodobností žárovka v prostoru dřevěné bedny, která sloužila jako umělá líheň kachních vajec.

Škody způsobené požárem byly předběžně odhadnuty na 250 tisíc korun a uchráněné hodnoty na půl milionu. Celá událost se obešla bez zranění osob.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem