HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K nehodě pěti vozidel u Benátek nad Jizerou letěl vrtulník

Ve čtvrtek 14. září před 18. hodinou se na silnici II/272 mezi Benátkami nad Jizerou a obcí Jiřice stala dopravní nehoda čtyř osobních automobilů a dodávky se zraněním tří osob. 

Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče z Benátek nad Jizerou, Staré Boleslavi a Mladé Boleslavi a dobrovolné hasiče z Lysé nad Labem. První jednotka byla na místě za sedm minut od nahlášení nehody.

Do příjezdu zdravotnické záchranné služby na místo zásahu prováděly jednotky předlékařskou pomoc zraněným. Jednu řidičku, které zůstaly po nehodě zaklíněny nohy pod přístrojovou deskou, museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení přes levé přední dveře. Zraněná žena byla poté transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice v Liberci. Další dvě zraněné osoby, které hasiči pomohli přesunout do sanitních vozů, byly odvezeny pozemní cestou do nemocnice v Mladé Boleslavi.

Po odvozu zraněných a zadokumentování místa zásahu Policii ČR jednotky odklidily vozidla z komunikace a asistovaly s jejich naložením na odtahové služby, následně společně se správou a údržbou silnic uklidily trosky z vozovky. Hasiči na místě zasahovali dvě a půl hodiny, silnice musela být po dobu zásahu uzavřena.

nprap. Jiří Líbal
vyšetřovatel požárů
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem