HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K nehodě nákladních aut na plzeňské dálnici letěl vrtulník

V úterý 25. dubna pár minut po osmé hodině přijal operátor tísňové linky HZS Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě na dálnici D5 před 30. kilometrem ve směru z Prahy do Rozvadova. 

K události vyrazily profesionální jednotky z Berouna a Hořovic. Hasiči na místě zjistili, že v jízdním pruhu pro pomalá vozidla narazil zřejmě z nepozornosti řidič skříňového nákladního automobilu do odstavené porouchané cisterny pro převoz betonářských příměsí.

Zraněnému řidiči se ze zdemolované kabiny podařilo vylézt a po prvotním ošetření byl převezen sanitkou do motolské nemocnice v Praze. Po střetu vozidel však byl vážně zraněn řidič dalšího nákladního auta, který nebyl účastníkem nehody, ale zastavil před cisternou a šel svému kolegovi na pomoc.

Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě při ošetřování obou zraněných, zajistili únik pohonných hmot z nádrže havarovaného nákladního auta, udělali na vozidlech nezbytná protipožární opatření a po přistání vrtulníku přenesli zraněnou osobu na jeho palubu.

Po dobu zásahu byla dálnice v šestikilometrovém úseku mezi křižovatkami Bavoryně a Žebrák uzavřena a policie odkláněla dopravu po staré plzeňské silnici.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem