HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jizerské hory: Liberečtí hasiči bodovali v závodu na horských kolech

V Horním Polubném v Jizerských horách se začátkem září uskutečnil závod na horských kolech. Poprvé se však otevřely kategorie také pro příslušníky a zaměstnance HZS ČR, zaměstnance podniků a členy SDH. Do sportovního klání se zapojili i příslušníci HZS Libereckého kraje – a měli úspěch. 

Jizerský sprint v Horním Polubném
V poledne odstartoval hlavní závod dospělých žen a mužů včetně kategorií pro hasiče a hasičky. Tratě měly různou délku v závislosti na počtu okruhů. Jeden okruh byl dlouhý přibližně 3,5 km. V hasičských kategoriích měly ženy trať dlouhou 21 km s celkovým převýšením 700 m (6 okruhů) a muži zdolávali trať 35 km s celkovým převýšením 1 100 m (10 okruhů). Terén byl kombinovaný na asfaltu i na štěrkových a lesních cestách, takže každý si mohl přijít na své.

Příslušník HZS LK vybojoval traťový rekord!

Všichni se do závodu pustili s velkou vervou, a ač trať opravdu nebyla z nejlehčích, poprali se s ní se ctí a až do zdárného cíle. Celkově se cyklistického závodu na horských kolech zúčastnilo 11 hasičů a hasiček z různých koutů republiky – HZS hl. m. Prahy, HZS Libereckého kraje, HZS Ústeckého kraje, HZS Středočeského kraje a HZS Plzeňského kraje.

V kategorii hasiči – muži do 35 let zvítězil Vojtěch Slavík z HZS Libereckého kraje v čase 1:36:08, který byl rovněž vyhlášen celkovým vítězem Jizerského sprintu ve všech kategoriích. Jeho výsledný čas byl novým rekordem tratě.

Příslušníci HZS Libereckého kraje byli úspěšní i v kategorii muži nad 35 let – 10 okruhů s celkovým počtem 35 najetých kilometrů – skvěle absolvoval Jan Marx, který se umístil na třetí příčce.

Autor: HZS hl. m. Prahy, kpt. Ing. Veronika Klášterková
Doplnění: por. Mgr. Jaroslava Benešová

Foto: Sportovní klub pražských hasičů

Jizerský sprint v Horním PolubnémJizerský sprint v Horním Polubném

Příslušník HZS Libereckého kraje Jan Marx získal bronzPříslušník HZS Libereckého kraje Jan Marx získal bronz

Jizerský sprint v Horním Polubném a stupně vítězů v kategorii mužů nad 35 letJizerský sprint v Horním Polubném a stupně vítězů v kategorii mužů nad 35 let

vytisknout  e-mailem