HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jihočeští hasiči přivezli titul z mistrovství HZS ČR ve volejbale

Čtyři roky bude teď zlatý mistrovský titul ve volejbale patřit jihočeským hasičům. V úterý a ve středu 17. a 18. října vybojovala reprezentace HZS Jihočeského kraje na V. Mistrovství HZS ČR ve volejbale zlaté medaile. 

Organizátorem mistrovství byl HZS Královehradeckého kraje, který jako místo konání vybral Špindlerův Mlýn. Mistrovství se účastní reprezentační výběry každého kraje, svůj tým tvoří také Generální ředitelství HZS ČR. Mistrovství se koná vždy jednou za čtyři roky, ve třech meziletech hasiči absolvují "jen" republikové přebory.
A právě jihočeský volejbalový tým je vítězem posledních dvou přeborů konaných vloni v Liberci a v roce předcházejícím v Praze. Jihočeši po dvou podařených přeborech tajně doufali, že jejich zlatá vlna by mohla pokračovat i na oficiálním mistrovství.
V základní skupině jihočeské družstvo porazilo vždy ve dvou setech týmy HZS Olomouckého kraje a Generálního ředitelství HZS ČR. Tím se do vyřazovacích bojů probojovalo z prvního místa ve skupině a čekalo ho čtvrtfinále s HZS Středočeského kraje. Středočešti do klíčového zápasu, oddělujícího celkový úspěch a neúspěch, vstoupili nečekaně zostra a Jihočechy zaskočili. Vyhráli poměrně hladce první set a ve druhém vedli už 21:16. Jihočeský tým ale obrovsky zabojoval, bodovou ztrátu dotáhnul a set vyhrál. V rozhodujícím tie-breaku pak už Jihočeši nenechali nic náhodě a zápas dotáhli do vítězného konce.
Druhý den v semifinále jihočeský tým narazil na družstvo HZS Plzeňského kraje. Zopakovalo se tím loňské finále přeboru a plzeňští tak zcela určitě měli chuť Jihočechům vše vrátit. Nestalo se tak. Jihočeský tým zvítězil opět ve dvou setech a čekal na vítěze druhého semifinále, kde se potkaly týmy HZS hl. m. Prahy a HZS Moravskoslezského kraje.
Ve finále se nakonec s jihočeským výběrem utkalo družstvo se severní Moravy. Krásný zápas plný napínavých výměn sledovala plná hala. Těmi šťastnějšími se nakonec stali Jihočeši a byli to právě oni, kteří nad hlavu zvedli velký zlatý mistrovský pohár. Individuální ocenění si ještě odvezl Vašek Svach, který byl vyhlášen jako nejlepší smečař turnaje.

Složení vítězného družstva: Vašek Svach, Milan Hořava, Jirka Struháček, Michal Škampa, Honza Vachek a Vendula Matějů. Vedoucím družstva je Radek Suchan.

Další fotografie a kompletní výsledky naleznete na stránkách HZS Královehradeckého kraje.

Odkazy do noveho okna

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (1)

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (1) 

Detailní náhled

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (4)

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (4) 

Detailní náhled

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (3)

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (3) 

Detailní náhled

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (2)

Mistrovství HZS ČR ve volejbale 2017 (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem