HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jednotky hasičů hledaly ztraceného muže, hasily autobus i vanu v koupelně

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Do Chocně a jejího okolí směřovaly ve čtvrtek 20. července v 21.14 hodin jednotky hasičů i policejní skupiny. Na tísňovou linku byla nahlášena ztracená osoba. Na místě ze strany hasičů zasahovalo 10 jednotek – čtyři profesionální a 6 dobrovolných. Pátralo se v řece a v lesním porostu. Na místě byl policejní psovod i psovod z HZS Pardubického kraje, který, ač má atestaci na vyhledávání osob ze sutin, byl k místu nejblíže a navíc osoba, která byla hledaná, byl starší muž, který na tom zdravotně nebyl příliš dobře, tedy byl povolán z důvodu nebezpečí zdržení. Na místo dále směřovali psovodi z HZS Libereckého kraje a dva psovodi z Městské policie Praha, kteří ale byli odvoláni. Nakonec hledanou osobu nalezl pes Max se svým psovodem z HZS Pardubického kraje v 0.40 hodin. Nalezena osoba byla v travním porostu schoulená a byla podchlazená dezorientovaná, ale při vědomí a ihned předána do péče zdravotnické záchranné službě.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

K požáru do Moravské Třebové směřovaly v pátek 21. července v 0.58 hodin čtyři jednotky hasičů. Jednalo se o požár budovy a autobusu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 01.22 hodin a zcela zlikvidován byl v 3.53 hodin. Z autobusu unikla nafta, kterou hasiči zasypali sorbentem. V pátek v dopoledních hodinách byl na místo povolán i pes na vyhledávání hořlavých kapalin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 230 tisíc korun. Příčinu vzniku této události vyšetřují policisté.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

K prasklé stoupačce v bytovém domě v osmém patře v Pardubicích vyjížděli hasiči v pátek 21. července v 3.41 hodin. Po příjezdu na místo, ale hasiči zjistili, že se jednalo o požár, který vznikl na plastové vaně, kde byly umístěny svíčky. Muž, který svíčky zapálil, ale poté odjel a svíčky nechal hořet bez dozoru. Svíčky prohořely a pod nimi se vznítila umělohmotná vana. Plameny se následně rozšířily na stoupačky, ze kterých začala unikat voda. Ta naštěstí požár v koupelně uhasila, ale další voda zatopila všechna patra a byty níže. Škoda byla zatím předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem