HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jedna osoba zůstala po nárazu do stromu zaklíněná ve vozidle

(19.8.2015) Dopravní nehoda zaměstnala dnes po čtvrté hodině odpolední jednotku profesionálních hasičů z Uherského Brodu. Došlo k ní na silnici III. třídy mezi Pašovicemi a Částkovem na Uherskohradišťsku.  

Po příjezdu a provedení průzkumu velitel zásahu potvrdil, že došlo k nehodě osobního automobilu Škoda Octavia, které vyjelo mimo komunikaci do lesního porostu a narazilo do stromu. Ve vozidle v době nehody cestovali dva muži, řidič zůstal ve vozidle zaklíněn.
 
Hasiči provedli zabezpečení místa nehody, stabilizaci vozu a protipožární opatření. Řidič byl z vraku vyproštěn pomocí speciálního hydraulického zařízení a byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Vzhledem ke špatnému počasí nebylo možné přistání vrtulníku přímo u místa nehody, proto byl zraněný řidič po prvotním ošetření odvezen z místa události posádkou zdravotnické záchranné služby. Spolujezdec byl zraněn lehce.
 
V době záchranných prací a šetření nehody byla komunikace v obou směrech uzavřena. Po zadokumentování místa události policií jednotka odstranila následky nehody a provedla úklid vozovky. V 18:13 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu.   
 
 
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem