HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jedenáct jednotek hasičů zasahovalo u požáru střechy polikliniky v Třešti

 

V pondělí v 22.17 hod přijala operátorka tísňové linky 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina oznámení o požáru střechy polikliniky na ulici Palackého v Třešti. Na místo události vyjelo jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů s devíti cisternovými automobilovými stříkačkami, výškovou a další technikou. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Požár zasáhl střechu objektu na ploše přibližně 15x12m. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a po 40 minutách intenzivního hašení se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. V podkroví objektu byl byt. Bez přístřeší se tak ocitli čtyři lidé, pro které starosta města zajistil náhradní ubytování.

Hasební práce na místě probíhaly ještě několik hodin. Hasiči dohašovali jednotlivá ohniska hoření a rozebírali požárem zasažené konstrukce objektu.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 2,8 milionu korun.

Ještě v noci na místě zjišťovali příčinu vzniku požáru hasičští vyšetřovatelé. I nadále však příčina zůstává v šetření. Ve vyšetřování budou pokračovat v průběhu dnešního dopoledne.

Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Třešti, Telči a Jihlavě společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Třeště, Batelova, Stonařova, Rohozné, Horní Cerekve, Dlouhé Brtnice, Dolní Cerekve a Jezdovic.

 

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Třešť

Třešť 

Detailní náhled

Třešť

Třešť 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem