HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jeden zraněný zaměstnanec byl letecky transportován do nemocnice

Požár průmyslové budovy v areálu firmy, která se zabývá skladováním a výrobou průmyslových trhavin nedaleko obce Rataje na Kroměřížsku, byl dnes v 17:12 hodin oznámen na tísňovou linku hasičů. Podle oznamovatele došlo ke zranění jednoho ze zaměstnanců. 

Jako první byla na místo vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami. Po příjezdu k areálu byl zraněný zaměstnanec v prostoru vrátnice a komunikoval se zasahujícími hasiči. Do své péče si jej převzala zdravotnická záchranná služba.
 
Velitel si na místo povolal tři jednotky dobrovolných hasičů s cisternami, a to z důvodu zabezpečení dostatečného množství hasební vody. Dobrovolní hasiči z Ratají, Kroměříže a Zdounek byli po příjezdu ponecháni v bezpečné vzdálenosti u vjezdu do areálu společnosti.   
 
Po provedení průzkumu bylo potvrzeno, že požár zasáhnul jednu část výrobního skladu. Hasiči natáhli dva proudy C a v dýchací technice požár do několika minut lokalizovali. Na základě rozhodnutí velitele zásahu byli o události informováni starostové okolních obcí. Na místo události se dostavil také velící důstojník směny a územní řídící důstojník HZS kraje.
 
Po uhašení všech ohnisek a odvětrání budovy byl prostor zkontrolován termokamerou, aby bylo vyloučeno další nebezpečí. V 19:25 hodin byla ohlášena celková likvidace požáru.  
 
Na místo následně dorazili vyšetřovatelé hasičů, kteří se společně s policií zaměří na zjištění příčiny vzniku této události.
 

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček –  HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

PO rataje 1

PO rataje 1 

Detailní náhled

PO rataje 2

PO rataje 2 

Detailní náhled

PO rataje 3

PO rataje 3 

Detailní náhled

PO rataje 4

PO rataje 4 

Detailní náhled

PO rataje 5

PO rataje 5 

Detailní náhled

PO rataje 6

PO rataje 6 

Detailní náhled

PO rataje 7

PO rataje 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem