HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

IX. Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování u dopravních nehod

Vážení,

dovolte, abych vás již s předstihem pozvala na prestižní soutěž hasičů, která se uskuteční 19. a 20. září 2018 v Chrudimi. Jedná se o IX. Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování u dopravních nehod. Jedinečná soutěž profesionálních hasičů České republiky s účastí slovenské jednotky Hasičského a záchranného zboru v Nitře se koná v Chrudimi, ve městě známém rovněž jako „Athény východních Čech“.

Jednotky požární ochrany zasahují ročně u více než 20 000 dopravních nehod na pozemních komunikacích. Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování u dopravních nehod se koná v Pardubickém kraji již podruhé – první soutěž v této oblasti se uskutečnila na Masarykově náměstí v Pardubicích 5. října 2004.

V tuto chvíli bych Vám ráda představila webové stránky, které vás budou provázet celým mistrovstvím - https://vyprostovani.hzspak.cz/. V době konání akce zde naleznete veškeré fotografie z akce, propozice, program, doprovodný program a pochopitelně i výsledky.

Podívat se můžete i na Facebook: https://www.facebook.com/events/467188297119695/

Zároveň si Vám dovolujeme představit i spot (uveden na webových stránkách  https://vyprostovani.hzspak.cz/vyprostovani-u-dopravni-nehody/ ), který vznikl ve spolupráci s hlavním mediálním partnerem. Podívejte se, jak náročnou práci odvádějí hasiči při dopravních nehodách.

Vyprošťování u dopravních nehod je vysoce specifickou činností. Jedinými, kdo tyto speciální záchranné činnosti vykonávají, jsou právě hasiči.

Vyprošťování u dopravních nehod je zároveň jednou z nejsložitějších činností jednotek požární ochrany. Jedná se o ucelený systém, který kromě mechanického vyproštění zahrnuje i nutnou znalost nebezpečných chemických látek, povědomí o vývoji technologií nejen v automobilovém průmyslu, znalost alternativních pohonů a dovednosti v poskytování první pomoci. Oblast vyprošťování s sebou nese též vysoké finanční nároky zejména s ohledem na stále modernější vybavení pro práci s novými materiály a technologiemi automobilů.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Fotografie - Jiří Sejkora

Odkazy do noveho okna

_SEK4013

_SEK4013 

Detailní náhled

_SEK4146

_SEK4146 

Detailní náhled

_SEK4173

_SEK4173 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem