HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

IRON FIREMAN 2016 je hasič z Domažlic!

ifm 2016V sobotu 17. září 2016 se v Praze na Petříně konal prestižní závod IRON FIREMAN v disciplínách TFA. Na start se postavilo 91 nejlepších závodníků a závodnic z celé České republiky.

 

Všechny závodníky nechal daleko za sebou Pavel Kouřík, profesionální hasič z Domažlic. Pro zlato si po nejdelších schodech v Praze pod Petřínskou rozhlednou doběhl za neuvěřitelný čas 3:07 minuty. Na trati překonal náročné disciplíny, mimo jiné musel natáhnout po schodech 50 metrů dlouhé hadice B, překulit do kopce těžké pneumatiky, překonat dvoumetrovou bariéru a přetáhnout těžkou figurínu. Náročnost trati zvýšilo i deštivé počasí.

 

Marcin Zdieblo z Polska skončil na druhém místě, na trati byl o celých třináct vteřin pomalejší než Pavel Kouřík.

 

Třetí místo si vybojoval Michal Přecechtěl z Olomouce. Na trati ho provázel jeho syn Michael, kterého odborná porota zvolila nejlepším fanouškem soutěže. Cílem proběhli společně za 3:32 minut. Z holek nejlépe fandila Barunka Jakešová z Prahy.

 

Z Plzeňského kraje se skvěle předvedli i další závodníci. Šestý nejlepší čas měl Jiří Hnyk, který závodil v barvách SDH Klenčí pod Čerchovem. Trať zvládl za 3:39 minut. Mezi dobrovolnými hasiči je toto druhý nejlepší čas.

 

Mezi patnáct nejlepších hasičů patřil Antonín Rendl, bývalý příslušník HZS Plzeňského kraje, na start se postavil za SDH Kubice. Do poloviny nejlepších se vešli i Jakub Kulhánek z SDH Tlumačov (28. místo – 4m 18s), Jaroslav Klička za SDH Koloveč (43. místo – 4m 35s). S tratí si statečně poradil i Josef Váchal z SDH Pelechy (56. místo – 5m 2s).

 

Více informací na serveru POŽÁRY.cz.

vytisknout  e-mailem