HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči bodovali na Ford CHALLENGE-PRAGUE triatlonu

Závod FORD CHALLENGE-PRAGUE odstartoval letos koncem července svůj druhý ročník a díky podpoře společnosti Ford Motor Company, která poskytla Hasičskému záchrannému sboru České republiky volné startovní sloty, měli profesionální hasiči příležitost na této sportovní akci dokázat, že ani triatlon jim není cizí.

Profesionální hasiči se během tohoto sice náročného, ale krásného závodu vedeného centrem města Prahy neztratili. V soutěži jednotlivců bojovali Miroslav Pazdera a Josef Skalka (HZS OLK).  Ze 750 závodníků, kteří se postavili na start, přiběhl do cíle v celkovém pořadí na 155. místě Josef Skalka v čase 4:59:46,0 a ve své kategorii M 35-39 obsadil 24. místo. Zhruba 3 minuty po něm přiběhl i Miroslav Pazdera na 169. místě v celkovém pořadí v čase 5:02:40,2, přičemž ve své kategorii M 45-49 obsadil fantastické 13. místo.

V těžkém závodě a kvalitní konkurenci obstály i hasičské štafety. BOMBEROS Z MORAVY ve složení Martin Bilous, Milan Smatana a Petr Malinský (HZS MSK, HZS OLK, HZS KHK) dokončili triatlon na 9. místě v čase 4:30:13,9. Na paty jim celý závod šlapal další tým hasičů SPORTOVNÍ KLUB HASIČŮ KHK ve složení Jan Kratochvíl, Pavel Pfeifer a David Pross. V cíli jim na profesní kolegy chyběly necelé čtyři minuty a vydřeli tak 10. místo. Pardubičtí hasiči se pak mohli pochlubit 12. místem. Tým Jana Cinerta, Tomáše Bergera a Radka Dvořáka HASIČI PARDUBICE SMĚNA B získal s časem 4:41:34,7 další skvělé umístění. Parta SK HASIČI ZLÍN s Janem Vráblíkem, Petrem Šamanem a Petrem Smílkem vybojovala s časem 5:06:31,9 krásné 22. místo. Celkem se na start závodu postavilo 47 štafet. 

Všichni zúčastnění se dokázali poprat s nelehkou plaveckou částí ve Vltavě o teplotě 17°C a následným tropickým horkem 35°C v cyklistické a běžecké části. Hasiči tak dokázali, že umí bojovat ze všech svých sil pro sebe i pro tým.

FORD CHALLENGE-PRAGUE, neboli Pražský triatlon, během kterého musí účastníci závodu uplavat 1,9 km, ujet na kole 90 km a na konec uběhnout 21,1 km, je vypisován pro jednotlivce v různých věkových kategoriích a štafety. Štafety pak tvoří tři členové týmu a každý soutěží v jedné z triatlonových disciplín. Letos se 2. ročník Ford Challenge-Prague uskutečnil 28. 7. července 2018.

Zdroj: ČHSF

Odkazy do noveho okna

Praguechallenge 1

Praguechallenge 1 

Detailní náhled

Praguechallenge3

Praguechallenge3 

Detailní náhled

Praguechallenge4

Praguechallenge4 

Detailní náhled

Praguechallenge6

Praguechallenge6 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem