Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěž o nejhezčí hasičský komiks - uzávěrka prodloužena do 31. července 2016

16. 5. 2016 (Michaela Franclová) - Hasičské záchranné sbory v Praze, Brně a Českých Budějovicích chrání své občany a jejich majetek již více jak 150 let. Zapojte se do kreativní hasičské soutěže a namalujte, jak se hasilo před 150 lety, když nablýskané parní stroje vedly s ohněm líté boje. Uzávěrka soutěže byla prodloužena do 31. července 2016. 

komiks_obrázek.jpgZáštitu nad soutěží převzal generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba. Soutěž o nejhezčí hasičský komiks je již osmou kreativní soutěží pro děti a dospělé v rámci historie projektu Dávají za nás ruku do ohně.

Pro letošní rok byl soutěžním žánrem zvolen komiks o délce tří až šesti obrázků. Téma je díky kulatým výročím založení některých profesionálních sborů jasně dáno: „Jak se hasilo před 150 lety“. Věříme, že i se složitějším zadáním se děti a dospělí hravě poperou a aktivně se zapojí do nové soutěže. Autoři nejzajímavějších příspěvků se mohou těšit na krásné ceny. Slavností vyhlášení vítězů proběhne v rámci akce Zbirožské hasičské tatrování 3. září 2016 v Expozici požární ochrany ve Zbirohu.
 

Bližší informace k soutěži a přihlášku naleznete zde:
Leták
Přihláška
Ukázka jednoho ze zaslaných příspěvků

Případné informace ráda zodpoví a na příspěvky se těší: Michaela Franclová, tel. 775 417 846, e-mail: michaela.franclova@grh.izscr.cz.

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem