Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradecký stadion pro hasiče v novém

20. 5. 2016 (Alena Kuthanová) - Dne 19. 5. 2016 byl slavnostně otevřen zrekonstruovaný stadion pro výcvik a požární sport v Hradci Králové.  

ViewImage.jpgInvestorem byl Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje.  Na financování projektu se podílelo také město Hradec Králové a Královehradecký kraj.

Kromě klasických sportovišť určených pro zvyšování fyzické kondice hasičů je na stadionu také hasičská věž. „Před zahájením rekonstrukce stadion dlouhé roky chátral, a protože byl v majetku ministerstva obrany, nemohl sbor do stadionu investovat. Investice již byla nezbytně nutná. V blízké budoucnosti plánujeme vybudovat šatny a sociální zařízení.“ řekl plk. Ing. František Mencl, krajský ředitel Hasičského záchranného sboru.

Během rekonstrukce zahájené v červenci roku 2015 byla opravena hasičská věž, všechny komunikace, plochy a sportoviště. Cvičná čtyř-věž má vlastní rozběhovou dráhu. Klasická škvára byla na běžeckém oválu vyměněna za umělý povrch. Čtyřsetmetrový ovál má šest drah a 100 m dlouhou rovinku. Zrekonstruovány byly také všechny rozvody na stadionu, tedy vodovod, rozvody nízkého napětí, kanalizace a kanalizační přípojka. Areál byl odvodněn a vyměněna byla část oplocení, včetně nových vjezdových bran.

Stadion bude sloužit k výcviku nejen profesionálních, ale i dobrovolných hasičů. Budou se zde pořádat soutěže v požárním sportu a využívat ho mohou i žáci okolních hradeckých škol.

Pozvání na slavnostní otevření stadionu přijal hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc a primátor města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink. Akce se zúčastnili rovněž zástupci MV-generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a poslanec Ing. Roman Váňa.

V rámci otevření stadionu předvedli nejlepší závodníci HZS Královéhradeckého kraje výstup do čtvrtého podlaží cvičné věže a otestovali běžecký ovál při disciplíně 100 m s překážkami.  Představili se zde: vicemistr ČR ve výstupu na věž a člen reprezentačního družstva Václav Novotný, juniorští reprezentanti Stanislav Paulíček a Jan Zhříval, absolutní mistr ČR v běhu na 100 m Petr Mařan a držitel rekordu ČR ve štafetě na 4 x 100 m Jiří Wolf.

První závodní křest zažije stadion 24. června 2016, kdy se bude konat krajská soutěž v požárním sportu HZS Královéhradeckého a HZS Pardubického kraje.

Foto: Alena Kuthanová

Kontakt:
Alena Kuthanová, DiS.

sekretariát ředitele
Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje
Nábřeží U Přívozu 122/4
500 03  Hradec Králové
Tel.: 950530228
Email:  alena.kuthanova@hkk.izscr.cz

vytisknout  e-mailem