Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Základní informace

Pořádané kurzy

ŠVZ zajišťuje pro JSDH obcí a podniků základní odbornou přípravu strojníků, velitelů družstev a velitelů dobrovolných jednotek PO a odbornou přípravu nositelů dýchací techniky (viz. platné osnovy kurzů pro JSDH).

Tyto kurzy provádí v souladu s Pokyn generálního ředitele HZS ČR č. 3/2014, k odborné přípravě a odborné způsobilosti členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků.

Nad rámec doby služby zajišťuje ŠVZ pro JSDH také výcvik v protiplynovém polygonu (termíny a podmínky výcviků ve středisku Brno zde).

Přihlášky a zařazování do kurzů

Pro zařazení do vybraného kurzu je nutné zaslat vyplněnou přihlášku do kurzu podepsanou zřizovatelem jednotky. Potvrzenou přihlášku (s razítkem a podpisem) je možné zaslat v elektronické podobě na tento e-mail, nebo poštou na naši adresu do Brna.

Po zaslání přihlášky vás v závislosti na počtu přihlášených a na našich kapacitních možnostech zařadíme do kurzu.

O tom, že jste zařazeni do kurzu a v jakém termínu, budete informováni povolávacím rozkazem, který vám dorazí cca 6 týdnů před zahájením kurzu na email uvedený v přihlášce.
Přehled žadatelů zařazených do kurzu můžete sledovat na Veřejný přehled kurzů - CEP.

Podrobné informace k zasílání přihlášek a ke způsobu zařazení do kurzu můžete najít v Pokynu generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR č. 44/2021, kterým se upravuje organizace odborné přípravy ve vzdělávacích zařízeních Ministerstva vnitra - generálního ředitelství HZS ČR, Střední odborné škole požární ochrany a Vyšší odborné škole požární ochrany a v Záchranném útvaru HZS ČR


aktualizováno: 4.3.2022

vytisknout  e-mailem