HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace o zpracování osobních údajů o osobách vstupujících do objektů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje

V souladu s ustanovením § 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, tímto Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje informuje o tom, že provádí zpracování osobních údajů, které mu ukládá zvláštní zákon a také zpracování osobních údajů, kterých je třeba k uplatnění práv a povinností vyplývajících ze zvláštního zákona.
O osobách vstupujících do objektů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (s výjimkou příslušníků a občanských zaměstnanců Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a pracovníků ÚSZS MSK) je dozorčím vedena evidence v Knize návštěv, která obsahuje: jméno, příjmení, číslo občanského průkazu, čas příchodu a odchodu a číslo karty přístupového sytému (byla-li poskytnuta). Tyto údaje mohou být uchovávány maximálně po dobu 6 měsíců, poté musí být zlikvidovány dle pokynu krajského ředitele, kterým se upravuje spisový a skartační řád a úschova písemností u Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.
Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje provozuje kamerové systémy v těchto objektech:
  • hasičská stanice Ostrava Zábřeh, ul. Výškovická 40
  • hasičská stanice Ostrava Fifejdy, ul. Odboje 8
  • Integrované výjezdové centrum Slezská Ostrava, ul. Čs. armády 1892/20a
  • hasičská stanice Opava, ul. Těšínská 39
  • hasičská stanice Karviná, ul. Ostravská 883/8
  • IVC Ostrava-Poruba, ul. Martinovská 36/1622
  • IVC Ostrava-Přívoz, ul. Slovenská 1149/5
  • HS Nošovice, Nošovice 155, Dobrá
  • Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje, Nemocniční 11, 70200 Moravská Ostrava
  • hasičská stanice Nový Jičín, Zborovská 406/7, 741 01 Nový Jičín
  • hasičská stanice Frýdek - Místek, Pavlíkova 2264, 739 01 Frýdek - Místek
  • hasičská stanice Bílovec, Boženy Němcové 1182/8, Bílovec, 743 01
  • hasičská stanice Bohumín, ČSA 1141, 735 81 Bohumín

Kamery v těchto objektech jsou zaměřeny především na monitorování venkovních prostor (parkoviště, výjezdová plocha) popř. garáží v objektech. Bližší informace o kamerových systémech podle § 11 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů lze žádat na právním oddělení na Krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

vytisknout  e-mailem