HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace o výjezdech, aktuální stav

Během noci ze čtvrtka na pátek hasiči zasahovali na 170 místech. Jednalo se ve většině případů o odstranění popadaných stromů. 

Aktuální počet událostí v souvislosti se silným větrem k osmé hodině ráno je 112. V rámci těchto událostí hasiči zasahovali na 170 místech, kde v naprosté většině odstraňovali popadané stromy přes silnice. Na likvidaci těchto událostí se podílelo téměř pět stovek zasahujících hasičů z padesáti jednotek, nasazeno bylo 118 kusů zásahové techniky.

Kromě popadaných stromů zasahovali hasiči také u desítky případů poškozených střech. Poslední dva případy jsou z Karlových Varů a Toužimi, kde vítr poškodil střechu pošty.

Během noci zasahovali hasiči také u jedné železniční nehody, kdy na vlakovém nádraží v Novém Sedle najela lokomotiva do stromu spadlého přes koleje. Událost se obešla bez zranění i bez poškození lokomotivy.

Spadlé stromy na několika místech poškodily i dráty s elektrickým vedením. Jeden takový případ řešili hasiči například ve Smolných Pecí u Nejdku, kde spadlé dráty navíc blokovaly vstup do domu a obyvatelka rodinného domu tak na výzvu hasičů neopouštěla dům. Až po odpojení přívodu elektřiny do poškozených drátů hasiči strom odstranili.

Během noci s ohledem na aktuální meteorologickou situaci a předpověď dalšího větru hasiči posílili početní stavy jak na operačním středisku, tak i na stanicích a zároveň nařídili pohotovost na stanicích i dobrovolným jednotkám kategorie JPO II. Ta byla odvolána v ranních hodinách.

V pátečních dopoledních hodinách se situace již zklidnila a hasiči přijímají už jen ojediněle hlášení o spadlých stromech, převážně na vedlejších cestách.

Aktuálně hasiči připravují souhrné hlášení pro hejtmanku kraje a starosty obcí s rozšířenou působností o způsobených škodách, provedených zásazích a přijatých opatřeních.

Fotogalerie ZDE:

Udalosti 2017-02-24 07_30 .jpg

vytisknout  e-mailem