HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

I v první jarní den hasiči likvidovali požáry suchého porostu. Škoda se vyšplhala na 350 tisíc korun

Hasiči likvidovali požár trávy ve Lhotě u Přelouče. Plameny se ale rozšířily na starší hospodářské staveníHasiči likvidovali požár trávy ve Lhotě u Přelouče. Plameny se ale rozšířily na starší hospodářské stavení
K požáru trávy vyjížděli v úterý 20. března v 11.04 hodin profesionální hasiči z Holic a dobrovolní hasiči z Dolní Rovně. Hasiči po příjezdu zjistili, že se jedná o požár trávy na třech pozemcích. Hasiči k likvidaci plamenů použili vysokotlaký proud vody a dva proudy „C“. Požár byl zlikvidován v 11.42 hodin.
 
            K dalšímu požáru trávy vyjížděli hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Nasavrk, Trhové Kamenice a Slatiňan v 11.23 hodin. Hasičské vozy směřovaly do místní části Nasavrk - Ochozu, kde hořel suchý porost o rozměrech přibližně 100 x 200 m. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 11.40 hodin a zcela byl zlikvidován v 12.22 hodin. Plameny spálily nejen suchou trávu, ale také telefonní sloup. Velitel zásahu nechal přes operační středisko vyrozumět majitele o poškození sloupu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.  
 
V 12.38 hodin vyjíždělo šest hasičských jednotek (profesionální jednotka hasičů z Přelouče, dobrovolné jednotky ze Zdechovic, Řečan nad Labem, Přelouče, Břehů a jednotka hasičů Elektrárny Chvaletice) k požáru porostu o rozměrech přibližně 350x 75 m do Lhoty u Přelouče. Požár se ale stačil rozšířit na pozemek se starší hospodářskou usedlostí. V ní byly uskladněny zemědělské stroje, starší vozidla, ale i dřevo. Na pozemku byly také dvě maringotky. To vše poškodily plameny. Hasiči provedli průzkum a uvnitř se naštěstí nikdo nenacházel. Požár byl lokalizován v 13.48 hodin. Hasiči postupně museli pomocí rozbrušovacích pil rozebrat ohořelé konstrukce. Škoda byla předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 4, 65 milionů korun.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem