HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

I v neděli hasiči odstraňovali následky po vydatném dešti.

(2. 9. 2018) Dnes, převážně v dopoledních hodinách, odstraňovali hlavně dobrovolní hasiči následky nočního deště. 

Celkem hasiči vyjeli k třem případům odstraňování překážek, k čtyřem případům odstranění stromů, k jednomu pročištění kanálů v obci a v šesti případech vyjeli k odstranění nánosů bahna a kamení z komunikací pro vozidla i pěší.

Od 8:50 hodin zasahovali hasiči v Držkové, kde 10 silných klád omezovalo průtok vodního toku. Na pomoc jim přijely dva soukromé traktory. I tak hasiči museli po pás ve vodě manipulovat s těžkými kládami. Práce byly ukončeny v 12:27 hodin.

Od 10:28 hodin zasahovali hasiči v Kvasicích na ulici Osmek, kde se strom opřel o rodinný dům. Odstranit strom nebylo možné ihned, protože se na místě vyskytovalo vosí hnízdo. Hasiči museli nejdříve zlikvidovat vosy a následně pokácet strom.

Od 11:46 hodin odstraňovali profesionální hasiči z centrální požární stanice Zlín nánosy bahna v areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati. K odstranění byl použit nakladač a nákladní automobil. Před ukončením prací byla komunikace očištěna vysokotlakým proudem vody.

Od 14:00 do 15:19 hodin dobrovolní hasiči prováděli pytlování a preventivní stavění zábran pro ochranu rodinných domů před vodou se zeminou z pole na ulici Velíkovská ve Zlíně, v místní části Štípa.

Použité foto – SDHO Držková

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

SDHO Držková1

SDHO Držková1 

Detailní náhled

SDHO Držková2

SDHO Držková2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem